Martin Tomczyk stopper i DTM

Martin Tomczyk har valgt at indstille karrieren i DTM, når sæsonen er omme.

Den 34 årige tysker har været fast kører i serien siden 2001, hvor han startede hos Audi. Gennem mange sæsoner var han holdkammerat med Mattias Ekström hos Abt Audi indtil han i 2011 blev degraderet til Phoenix Audi, som på det tidspunkt kørte med en 1 år gammel bil. Umiddelbart var det en kæmpe lussing til ham – men af en eller anden årsag blev det hans bedste sæson.

Om det var degraderingen som tændte en ekstra ild i maven på ham, er svær at sige – men i hvert fald kørte han bedre end nogensinde før, og da sæsonen var omme, havde han sikret sig mesterskabet! En imponerende bedrift, i en bil som ellers ikke burde kunne vinde.

Martin Tomczyk Photo: JJ Media
Martin Tomczyk
Photo: JJ Media

Få dage efter hans mesterskab, smed han så bomben, at han ville forlade Audi og skifte til BMW.

Siden da har han været fabrikskører hos BMW og har udover DTM også deltaget i VLN og 24 timers løb på Nürburgring for teamet fra Bayern.

Resultatmæssigt har der ikke været så meget at skrive om siden hans skifte til BMW. Det er blevet til podiepladser, men endnu ingen sejre.

Hvad fremtiden byder på, må tiden vise. Han er en erfaren herre, med stor kendskab til mange forskellige biler, og ikke mindst stor erfaring på Nordschleife, som mange hold garanteret vil nye at kunne drage nytte af.

Relaterede nyheder