Mercedes sejr i Budapest

Mercedes kører Paul Di Resta vandt overraskende lørdagens løb i DTM på Hungaroring.

Audi havde totalt domineret kvalifikationen med Rene Rast på Pole Position foran Jamie Green, Mattias Ekström, Nico Müller og Mike Rockenfeller. Kun Loic Duval faldt igennem, og kvalificerede sig “kun” som 7’er.

Faktisk skulle vi helt ned på 4. pladsen for at finde bedste Audi i løbsresultatet med Mike Rockenfeller, da også Timo Glock og Bruno Spengler smuttede forbi. De havde ligesom den vindende Di Resta taget et tidligt pitstop, så da Maxime Martin måtte parkere hans BMW M4 DTM blot 8 omgange inde i løbet, efter at han havde ramt Tom Blomqvist, havde de pludselig gode kort på hånden.

Paul Di Resta, Mercedes AMG C 63 DTM
Photo: JJ Media

Rockenfeller lå dog pres på Spengler helt indtil målstregen, og sluttede blot 0,4 sekund fra Canadieren.

Efter løbet var der stor debat omkring Maxime Martin og hans parkering af bilen. Han havde parkeret den midt på banen, omgang efter at Timo Glock havde haft sit pitstop. Derfor var der snakken i krogende om, at det var bevist at han havde parkeret bilen, for at få Safety Car på banen, og derved få Glock frem i feltet, i forhold til den blot 14. startposition, som tyskeren var startet på. Uanset om det var bevist eller ej, så var resultatet altså at Glock sluttede 2’er i løbet.

Der var mere drama efter målflaget, da Jamie Green blev diskvalificeret efter en protest fra Mercedes, da en åbning på fronten af bilen var blevet dækket til. Audi har valgt ikke at appellere.

Løb 2 skal køres i morgen søndag.

Relaterede nyheder