Rene Rast i russisk dominans

Den 9. afdeling af dette års DTM mesterskab blev kørt på russiske Moscow Raceway.

Rene Rast i Audi R5 DTM startede fra Pole Position, foran mærkekollegaen Mike Rockenfeller, der gjorde et sensationelt comeback, med en brækket fod, efter hans sammenstød med Gary Paffett ved det seneste løb. Augusto Farfus i BMW startede 3’er foran holdkammeraten Timo Glock. Herefter kom Mattias Ekström, foran den egentlige Polemand Marco Wittmann, der havde en 5 placeringsstraf med fra Norisring.

Starten blev utrolig kaotisk. Allerede i første sving var der kontakt mellem adskillige biler, inden at Timo Glock pressede Mattias Ekström af banen af banen i sving 3. Det betød at Ekström røg helt ned på 11. pladsen, inden at han fik styr på bilen igen.

På 2. omgang forsøgte Farfus sig med et angreb på Rockenfeller, hvorefter han ramte bagenden på Audi’en. Farfus fik en punktering, og røg derfor allerbagerst i feltet. Løbsledelsen valgt at give Rockenfeller en advarsel for aggressiv blokering.

Flere kørere valgte at tage tidligere pitstop. Paul Di Resta, Edoardo Mortara og Maxime Martin var inde til pitstop allerede efter 1. omgang, mens Mattias Ekström og Tom Blomqvist valgte 3. omgang + Farfus ufrivilligt også måtte ind på 3. omgang på grund af sin punktering.

Marco Wittmann og Timo Glock havde flere nærgående dueller, hvor begge lavede nogle meget aggressive moves i forhold til den anden. Det endte dog alt sammen uden yderligere straf til de to.

På 15. omgang var Rockenfeller i pit, og omgangen efter kom Rast, og kunne herefter fortsætte i front af løbet, foran Rockenfeller og Wittmann.

Lucas Auer bremsede Mattias Ekström ned på langsiden, så Ekström måtte bremse op. Det betød at Jamie Green kom forbi, inden at Gary Paffett dykkede indenom svenskeren. Hans Audi R5 DTM begyndte efterhånden at ligne en godt brugt Rallycross bil, med alle de påkørsler fra konkurrenterne.

Med halvdelen af løbet kørt, og alle pitstop udført, kom der lidt mere ro på løbet.

Robert Wickens viste for første gang i denne weekend lidt fart hos Mercedes, og overhalede Marco Wittmann i kampen om 3. pladsen. Wickens var startet 11’er, så at vinde så mange placeringer, var virkelig godt kørt af Canadieren.

Tom Blomqvist måtte udgå 20 minutter før løbets afslutning, da bilen havde fået så mange skader under starten af løbet, at den ikke længere kørte normalt. Da han alligevel lå sidst i feltet, gav det ikke nogen mening at slide mere på materiellet.

Paffett fortsatte den hårde kørsel og pressede sig indenom Jamie Green i kampen om 7. pladsen med en meget robust manøvre.

Rockenfeller var den gode teamplayer og kørte bag Rast gennem den sidste halvdel af løbet, selv om han så ud til at være hurtigere. Rockenfeller lå dog noget længere tilbage i mesterskabet end Rast, og med en sejr kunne Rast gå i føring af mesterskabet.

Med 9 minutter tilbage af løbet, begyndte top 4 dog langsomt at kravle tættere på hinanden. Wittmann havde fået ny luft og hentede Wickens med flere tiendedele per omgang. Det lykkedes også at komme forbi Mercedesmanden igen, hvorefter han kunne sætte jagten ind på de to førende Audi’er.

Der var dog ikke mere tilbage i dækkene, så Rene Rast kunne køre sejren hjem foran Mike Rockenfeller og Marco Wittmann.

Søndag eftermiddag køres weekendens anden afdeling.

 

 

Relaterede nyheder