FIA WEC klar til japansk weekend

FIA World Endurance Championship er klar til årets japanske afdeling i Verdensmesterskabet for sportsvogne.

26 biler er til start, og der er flere ændringer på startlisten i forhold til seneste afdeling på COTA.

Anthony Davidson er tilbage i Toyota Gazoo Racing #8, og derved hjemmebanefavoritterne tilbage til deres sædvanlige line-up, som de også startede sæsonen med.

I LMP2 kategorien er Alex Lynn hoppet ud af G-Drive Racing #26, hvor han så bliver erstattet af James Rossiter. Tidligere på sæsonen så vi Rossiter i Bykolles Racing Team, men de er ikke rejst med FIA WEC serien ud af Europa. Rossiter har stor kendskab til den japanske bane, da han til dagligt er fabrikskører for Lexus i Super GT mesterskabet, hvor TOM’s teamet ofte tester på netop den bane.

Det er ikke første gang i år at Lynn mangler i #26, da han også sprang Nürburgring over, da han i stedet kørte i New York for DS Virgin Racing i Formel E. Om det er DS Virgin eller om det er BMW som er årsagen til afbuddet fra Lynn denne gang har vi ikke fået nogen information om, men Lynn har også kørte flere gange for BMW i år i deres GT3 biler. BMW er i den kommende weekend aktive i både VLN, samt ikke mindst DTM finalen i Hockenheim.

I GTE Pro klassen har Aston Martin Racing #97 sagt farvel til Daniel Serra i denne omgang. Allerede efter løbet på Le Mans meldte teamet at det brasilianeren kun skulle have 3 løb ekstra – men mon ikke hvis teamet havde ført mesterskabet an nu, ville han fortsat have været en del af kører line-up’en i resten af sæsonen. Men han indtager aktuelt 7. pladsen sammen med holdkammeraterne Darren Turner og Jonny Adam, som kører sæsonen færdig som et par.

Graphics: FIA WEC

Mike Wainwright springer over løbet på Fuji banen i Gulf Racing UK #86 Porsche’n i GTE Am klassen. I stedet får Mike Hedlund et løb, da teamet skal bruge en bronzekører. Hedlund var en del af Proton Competition på Le Mans i år, og har stor erfaring med Porsche racere fra USA. Han skal køre sammen med de to sædvanlige kørere, Ben Barker og Nick Foster.

Dempsey-Proton Racing #77 får et lidt anderledes udseende denne weekend. Oktober måned er international stop kræften måned, og til fordel for Pink Ribbon Foundation har den ellers sorte og blå bil fået lyserøde farver på, samt en stor lyserød sløjfe på siden.

Den 7. afdeling af dette års FIA World Endurance Championship starter søndag morgen klokken 4.00 dansk tid.

Relaterede nyheder