Rookietest med både kendte og ukendte navne

FIA World Endurance Championship finalen nærmer sig, og det samme gør Rookietesten.

Rookietesten er noget som organisationen bag FIA WEC har haft gennem alle årene, og her skal alle LMP1 fabriksholdene samt vinderne af LMP2 og GTE Pro stille en bil til rådighed for nogle unge kørere.

I år har FIA WEC indgået et samarbejde med World Series Formula V8 3,5. Mesterskabet afgøres lørdag morgen i Bahrain, og vinderen får en test i Porsche 919 Hybrid, mens nummer to skal teste i en LMP2 bil, og nummer 3 får en tur i en GTE Pro bil.

LMP2 bilen kan enten blive Vaillante Rebellion, Jackie Chan DC Racing eller Signatech Alpine Matmut, mens GTE Pro holdet enten bliver AF Corse, Porsche eller Ford Chip Ganassi Team UK.

Det er dog ikke udelukkende Rookies som sidder i bilerne. Thomas Laurent fra Jackie Chan DC Racing holdet får en tur i en Toyota Gazoo Racing LMP1 bil, hvor han sammen med Mike Conway skal teste den.

TDS Racing #28
Photo: JJ Media

G-Drive Racing #26 skal teste Mahaveer Raghunathan, Konstantin Tereshchenko skal ud at køre i TDS Racing #28 mens Gabriel Aubry skal prøvekøre Signatech Alpine Matmut #36.

I GTE tester Porsche med deres sædvanlige to kører line-ups med Richard Lietz og Fred Makowiecki i #91 mens Michael Christensen og Kevin Estre deles om #92. AF Corse #71 har til gengæld to kørere i bilen, som vi ikke har set tidligere i år. Olivier Beretta og Ishikawa Motoaki skal bag rattet af en Ferrari 488 GTE, i det som ligner optakten til et FIA WEC program i den kommende sæson.

Der er dog stadig mulighed for at flere af holdene melder sig til testen. Bl.a. har der de seneste dage gået stærke rygter om at Fernando Alonso skal teste en Toyota TS050 Hybrid i Bahrain, men han er endnu ikke at finde på den første liste med kørere.

Testen skal køres i Bahrain søndag den 19. november – dagen efter sæsonfinalen.

Relaterede nyheder