Fernando Alonso tester for Toyota

Toyota Gazoo Racing bekræftede sent lørdag, at Fernando Alonso skal teste Toyota Gazoo TS050 Hybrid bilen i dag ved Rookietesten i Bahrain.

Alonso var forbi fabrikken i Køln den 7. november, for at få taget mål til sædet samt forberede sig i simulatoren.

Det er første gang at Alonso kører en LMP1 bil, men han har længe ytret ønske om at køre Le Mans. Indtil videre skal Alonso køre 24 timers løbet på Daytona i januar måned for United Autosports, der stiller op i LMP2 klassen.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Formel 1 og FIA World Endurance Championship kalendere i 2018 passer faktisk så godt sammen, at det kun er Fuji WEC afdelingen som falder sammen med Formel 1 afdelingen på COTA. Så der er faktisk mulighed for at Alonso kan køre begge mesterskaber i 2018, hvis han kan få lov til det af McLaren. I 2017 gav de ham lov til at springe over Monacos Grand Prix, og i stedet køre Indy 500, så chancerne for at han får lov til dobbeltprogram i 2018 er til stede – kun fremtiden vil sige, hvad Toyota Gazoo Racing gør med deres kører sammensætning. Det er ikke usandsynligt at der kommer til at ske udskiftninger her, da kørerne længe har gået i uvished omkring fremtiden for Toyotas LMP1 program, og flere af dem er rygtet væk fra teamet.

Vi får at se, når Toyota Gazoo Racing formentlig annoncerer deres 2018/19 FIA WEC program i nærmeste fremtid.

Relaterede nyheder