IndyCar startgridden fyldes langsomt op

IndyCar startgridden til 2018 sæsonen bliver stille og roligt fyldt op.

17 kørere er bekræftet til at skulle køre en fuld sæson, mens der stadig er nogle få sæder tilbage.

2017 mesteren Josef Newgarden fortsætter hos Penske sammen med 2016 mesteren Simon Pagenaud og 2014 mesteren Will Power. Helio Castroneves har været fast kører hos teamet siden År 2000, men den 4. bil til Castroneves vil kun været at finde på startlisten til Indy 500, efter brasilianeren i stedet skal fokusere på Weathertech SportsCar Championship.

Chip Ganassi Racing fortsætter med 2003, 2008, 2013 og 2015 mester Scott Dixon, mens der kommer en ny kører i det andet sæde. Ed Jones har en enkelt sæsons erfaring fra IndyCar serien hos Dale Coyne Racing, men er nu blevet hyret som erstatning for Tony Kanaan hos CGR.

Scott Dixon 2018 Oval Aero Kit
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

Kanaan skal køre for A. J. Foyt Enterprises sammen med hans brasilianske landsmand og debutant Matheus Leist. Leist vandt det engelske Formel 3 mesterskabet i 2016, inden at han skiftede til Indy Lights i 2017, hvor han sluttede 4’er i mesterskabet. Den altid populære Kanaan har en kontrakt på to år hos teamet, og er formentlig de to sidste sæsoner for den snart 43 årige racerkører.

Andretti Autosport giver genvalg til 3 ud af 4 kørere. 2012 mesteren Ryan Hunter-Reay skal igen føre team an, mens 2016 Indy 500 vinder Alexander Rossi og Marco Andretti igen er at finde i teamet. Zach Veach bliver teamets 4. kører, i det som helt klart bliver et læreår for amerikaneren. Teamet kender ham dog allerede fra US F2000, Star Mazda og Indy Lights, hvor han kørte for teamet mellem 2010 og 2014. Veach har dog stadig til gode at bevise, at han er en topkører. Hans bedste resultat i Indy Lights mesterskabet er en 3. plads i mesterskabet i 2014, men har dog kørt 6 sejre hjem fordelt over 3 sæsoner.

Josef Newgarden
Photo: Indycar.com/Chris Owens

Ed Carpenter er selv tilbage at finde i bilen ved alle oval løbene, mens sædet i Ed Carpenter Racing #20 stadig er ledigt ved de 11 resterende afdelinger. Spencer Pigot er fast kører i teamets anden bil. 2015 mesteren i Indy Lights kørte alle ikke-oval løbene for teamet i 2017, og er altså blevet opgraderet til fast kører.

Schmidt Peterson Motorsport, eller i folkemunde også kaldet Team Canada, stiller til start med to Canadiere i 2018. James Hinchcliffe starter sin 4. sæson for teamet, mens Robert Wickens er ny i IndyCar serien efter at skifte fra DTM serien.

Rahal Letterman Lanigan Racing stiller til start med Graham Rahal for 6. sæson, mens 2017 Indy 500 vinder Takuma Sato vender tilbage til teamet som han også kørte for i 2012. Sato har en masse gode Honda penge med i rygsækken, men har med 2017 sejren også bevist at han kan vinde de helt store løb. Succesen i 2018 er dog helt afhængig af om teamet kan berolige ham og bevare hans koncentration ude på banen, hvilket ofte har været et problem for den tidligere Formel 1 kører. Men når han rammer dagen, er der ingen tvivl om at han kan være med helt fremme i feltet.

Spencer Pigot 2018 Road Course Aero Kit
Photo: Indycar.com/Brian Simpson

Dale Coyne Racing stiller igen til start med Sebastien Bourdais, som nu er helt frisk igen efter hans skade under Indy 500 2017. Ved siden af ham er der dog et ledigt sæde, som mange bejler om.

Derudover går der rygter omkring Carlin vil stille til start i IndyCar med Max Chilton og Jolyon Palmer, mens Michael Shank Racing også forsøger at få et program stablet på benene.

Sidste weekend annoncerede Danica Patrick at hun kører Indy 500 2018 som afskedsløb, inden at hun stopper som racerkører. Indtil videre er der ikke annonceret noget team, men alt peger på at det bliver i en 3. bil hos Chip Ganassi Racing.

Takuma Sato
Photo: Indycar.com/Chris Owens

Der er stadig mulighed for flere biler, men det må de kommende måneder vise.

Alle biler skal køre med et nyt 2018 aero kit, efter at Honda og Chevrolet skulle lave deres egne kits gennem de seneste 3 sæsoner. De to motor fabrikanter vil stadig leverer motorer, hvilket nu bliver den eneste forskel mellem alle Dallara DW12 chassis’erne.

IndyCar sæsonen starter den 11. marts på gaderne i St. Peterburg, Florida.

Relaterede nyheder