Maro Engel stopper i DTM

Mercedes har i dag offentliggjort at Maro Engel stopper i DTM serien.

Den 32 årige tysker har tidligere holdt en pause fra Deutsche Tourenwagen Masters, men han vendte i 2017 tilbage, som vi ved nu, kun for en enkelt sæson.

I stedet skal Engel fokusere på GT3 ræs for Mercedes-AMG samt ABB FIA Formula E Championship for Venturi holdet.

Det lykkedes ham at tage sin første DTM sejr i Moskva i 2017, men det ene løb gav næsten halvdelen af pointene i sæsonen. Indtil da var hans bedste løbsresultat i DTM serien en enkelt 6. plads på 5 sæsoner. Det skal så siges at han i de første 4 sæsoner, kørte i en af brugtvognene, som var et år ældre end mesterskabskandidaterne.

Lidt den samme tendens har vi set i Formel E, hvor han endnu mangler at få hans helt store gennembrud.

Maro Engel
Photo: Mercedes Motorsport

Men når vi snakker GT3, så vælter det ind med pokaler. Der drager han hele verden rundt og kommer ofte med som Mercedes-eksperten, når et af GT holdene, har manglet en super hurtig kører.

Mercedes annoncerede i sommeren 2017, at de i fremtiden vil fokusere på Formel E serien, og lukke deres DTM engagement efter 2018. Derfor bliver Engel et vigtigt kort i den satsning, når de kommer på banen i 2019/20 sæsonen. HWA har allerede øget deres engagement i Venturi Formel E holdet, så deres mekanikere også kan blive oplært i den elektriske teknologi.

I dagens pressemeddelelse blev datosammenfald mellem DTM og Formel E nævnt som årsagen til at Maro Engel ikke længere skal køre DTM. Det er endnu uvist hvilken situation at det sætter hans Venturi og Mercedes holdkammerat Edoardo Mortara i – her har Mercedes ikke meldt noget ud.

For snart 3 måneder siden blev det offentliggjort, at Robert Wickens forlod Mercedes-AMG DTM holdet til fordel for Verizon IndyCar Series, så Mercedes skal ud at finde mindst to nye kørere, inden at DTM sæsonen starter den 4.-6. maj på Hockenheim.

Relaterede nyheder