Montoya med United Autosports til Le Mans

United Autosports har det med at stille til start med meget prominente navne,  i nogle af de store racerløb, verden rundt.

Når 24 timers løbet på Le Mans skal køres i år, bliver det ingen undtagelse.

Colombianske Juan Pablo Montoya skal køre i holdets Ligier JS P217 Gibson sammen med Will Owen og Hugo de Sadeleer.

Montoya har kørt stort set alt hvad der har fire hjul og et rat. Han har kørt Britisk Formel 3, Formel 3000, CART og IndyCar.

Så blev det til 6 sæsoner i Formel 1, inden at han skiftede til NASCAR, som han deltog i gennem 8 sæsoner. Så trak Indycar bilerne i ham igen, hvor han var snublende tæt på at vinde mesterskabet i 2015.

I år er han startet på et nyt projekt i karrieren, hvor han kører for Acura Team Penske i WeatherTech SportsCar Championship.

Han har høstet sejre i stort set alle løbsserier, som han har deltaget i, og nu går han efter at få endnu en sejr føjet til CV’et.

Han har allerede sejre i Indy 500, Monacos Formel 1 Grand Prix, Daytona 24 timers løbet, og nu går han efter at vinde 24 timers løbet på Le Mans.

I 2015 testede han for Porsche i deres LMP1 bil, men det blev aldrig til mere end den test. Men det vakte alligevel nok interesse hos ham, til at fortsætte ud af det spor, bare med Team Penske og deres DPi bil i IMSA serien.

Juan Pablo Montoya
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Mens årets Le Mans bliver i en LMP2 bil, antyder Montoya at han godt kunne tænke sig at gå efter en generel sejr i løbet, som næppe kan opnås i år med en LMP2 bil, da der er hele 10 LMP1 biler til start. Sidste år var det tæt på at en Jackie Chan DC Racing tog den generelle sejr med deres LMP2 bil, men der var også “kun” fem LMP1 biler, som allesammen havde problemer. Det kommer næppe til at ske med 10 stk i 2018 udgaven – men man skal aldrig sige aldrig.

United Autosports stiller til start med to biler på Le Mans i år, hvor den anden skal køres af Phil Hanson og Filipe Albuerquerque og en endnu ikke annonceret 3. kører. Men et lille forsigtigt bud kunne sagtens være Paul di Resta, da han allerede har kørt både 24 timers løbet på Daytona samt 12 timers løbet på Sebring for holdet.

Inden 24 timers løbet i Frankrig, deltager United Autosports i European Le Mans Series, der starter om 2 uger på Paul Ricard.

24 timers løbet på Le Mans skal køres den 16.-17. juni.

Relaterede nyheder