Porsche med retro design på Le Mans

Porsche GT Team kommer til dette års 24 timers løb på Circuit de la Sarthe med hele to forskellige designs på deres FIA World Endurance Championship biler.

I anledning af deres 70 års sportsvogns jubilæum, har holdet valgt at udsmykke #91 og #92 med nogle klassiske farver fra deres tidligere Le Mans vindere.

#91 får blå, hvid og guld bemaling, der var kendt som Rothmans sponsor farver, som holdet kørte og vandt med i 80’erne. De vandt Le Mans med disse farver i 1982 og 83 med en Porsche 956 C, og igen i 1986 og 1987 med 962 C modellen. Derudover vandt holdet også Paris Dakar i en Porsche 959 i 1986 med den samme bemaling.

Photo: Porsche Motorsport

Bil nummer 92 får den lidt mere specielle bemaling kaldet Pink Pig, som Porsche kørte med på 917/20 ved Le Mans løbet i 1971.

Begge holds kørerdragter matcher også bilernes design, ligesom deres styrthjelme også passer ind i designet.

For at give holdet det perfekte retro-look, har Porsche også valgt at beklæde pitten med folie i murstens-design, så det ligner en pitgarage fra de gode gamle dage.

Porsche #93 og #94 deltager i løbet i de traditionelle hvide, røde og sorte farver, som Porsche ellers deltager med i år i både FIA WEC og WeatherTech SportsCar Championship.

De nye, gamle farver på banen for første gang i morgen søndag, når testdagen køres.

Relaterede nyheder