Conway: Vi skal ikke læne os tilbage og forvente at få et resultat

Racing24-7.net mødte Toyota Gazoo Racing kører Mike Conway i formiddags, til en snak om det store løb i den kommende weekend.

Nyder du at være i den bil med mindre medie fokus i teamet?

“Ja, jeg vil ikke kalde det underdog, men niveauet af fokus er måske lidt anderledes, men det betyder ikke rigtig noget for os – vi presser stadig på. Vi kan opnå de samme resultater, så det betyder ikke noget.”

Bil #7 startede 6 timers løbet på Spa Francorchamps en omgang efter alle andre, grundet en teknisk uregelmæssighed på bilen, men sluttede stadig løbet lige bag #8.

“Ja, vi var hurtigere. Lige fra den første meter, og det er det samme her. Bilen har været god. Vi ved at vi har to biler der kan køre 1-2 hver weekend, så det er bare et spørgsmål om at udføre dette. Vi gjorde det på Spa, hvilket er godt. Selvfølgelig ville vi gerne have startet fra den rigtige position, men tingene i kvalifikationen, efterfølgende, gik ikke vores vej. Vi skal gøre alting rigtigt her, ikke lave nogle fejl, og forhåbentlig på søndag, vil vi være på vej mod et godt resultat for begge biler. Uanset hvordan at det går, bil 7 eller bil 8, så er det bare vigtigt at få resultatet.

Jeg føler ikke at der er noget ekstra pres, ærligt. Vi ved at vi bare skal ud og gøre vores arbejde. Det lyder enkelt, men vi ved at det ikke bare er så simpelt.”

Men der må være, ikke en afslappet, men så mindre pres på, sammenlignet med de seneste år, hvor der skulle kæmpes mod de store bilfabrikanter.

“Ja, det er helt sikkert ikke afslappet. Rebellion og SMP ser hurtige ud, så jeg tror ikke at vi skal læne os tilbage og forvente at få et resultat. De ting de kan gøre, og hvis de kan køre de tider, så betyder de er klar til at slå til ved den mindste fejl. Men vi kan heller ikke fokusere for meget på dem, vi skal fokusere på os selv. Men vi ved at de kan køre rigtig hurtige omgangstider. Vi har ikke set alt fra dem, tror jeg, så vi lærer endnu mere i dag.

“De kan køre mere downforce end os, så vi forventer at de er hurtige. De bliver svære at slå. Vi så dem i Sektor 1 og 3 at de var hurtigere.”

Mike Conway
Photo: JJ Media

Har I testet mellem Spa og dette løb?

“Nej, nogle af fyrene kørt noget simulator, og de kørte shakedown testen på Bugatti (banen, red).”

Antallet af dæk er begrænset, så man kan ikke bare sætte nye dæk på hele tiden.

“Vi har 12 sæt dæk. Så vi skal som minimum køre tredobbelte stints på dem. Hvert stint er lidt kortere, da vi kørte 14 omgange per stint sidste år – nu er det kun 11. Så vi skal køre 4 stints på et set dæk, så det bliver noget lignende 1 omgang mindre. SÅ det er faktisk fint nok.”

Og så vejret

“Ja det skifter meget. Hver gang du kigger på en vejr app, så det er ikke værd at kigge på, fordi at det har sikkert skiftet fuldstændig fra om morgenen til om eftermiddagen. Men det skal man forvente. Vi har haft det før, jeg tror i 16, havde vi en stor regnbyge ved starten, som bare kom ud af ingenting, og det kan stadig ske. Om natten, når som helst. Derfor skal vi virkelig have styr på tingene – tage de rigtige beslutninger – det er det som det handler om.”

I har en fordel på nogle få sekunder per omgang, så det kan hurtigt forsvinde…

“Jeg tror ikke at vi har så stor en fordel – nogle sekunder per omgang. Jeg tror at det er rigtig tæt. Så der skal ikke ske meget for at den fordel forsvinde, især hvis du ender bag den forkerte Safety Car, eller de kommer bag den forkerte Safety Car, så kan du nemt miste 45 sekunder på den måde. Det er lidt et lotteri, hvis du ender i en slow zone, og de ikke gør – du ved hvordan det er – det kan hurtigt skifte. Det vigtigste er ikke at gå i panik, eller miste overblikket. Hvad end der sker, sker, vi skal bare arbejde os igennem det. Hvad end vi siger her, så bliver det aldrig nemt. Alting kan ske, og det gør det som regel også, så det skal vi være forberedte på.”

Bilerne er på banen for første gang i dag klokken 16.00, hvor der køres 4 timers test, inden at den første af tre kvalifikationer køres i aften mellem 22.00 og 24.00.

Relaterede nyheder