Le Mans 24 timer – de første 10

Starten på den 86. udgave af 24 timers løbet på Le Mans blev startet under grå skyer, men på en tør bane

Der var drama, da bilerne skulle ud på gridden. Mekanikerne på CEFC TRSM Racing #6 måtte på overarbejde med skruenøglerne, da teknikken ikke rigtig spillede på den. De fik dog bilen klar og skubbet ud til starten. ByKolles Racing Team #4 havde problemer med at komme af sted på opvarmningsomgangen, men Tom Dillmann fik gang i bilen og kunne starte løbet som sidste mand.

Der var aktion allerede fra første sving, hvor Andre Lotterer i Rebellion Racing #1 tabte snuden på bilen, hvilket gjorde at han ikke kunne styre rigtigt ind i første sving. Ved nedbremsningen til Dunlop Chikanen hoppede næsen så helt af bilen og skred ind i DragonSpeed #10, som helt uforskyldt blev sendt ud på et spin. Så Lotterer endte med at måtte køre en hel omgang uden snude på bilen, og kom derved ud af pitten allersidst.

Jackie Chan DC Racing #37 fik en punktering tidligt i løbet, hvorved de tabte en masse tid, inden at de kom tilbage til pitten.

Keating Motorsports Ferrari #85 havde en vild tur igennem gruset ved indgangen til Porsche kurverne, da han tabte bilen ved indgangen til den ultrahurtige svingkombination. Jeroen Bleekemolen fik dog bilen driftet igennem gruset, og tilbage på banen.

Start 2018
Photo: JJ Media

SMP Racing #11 med Vitaly Petrov var desværre plaget af elektriske problemer på bilen, så de måtte i pit efter den første time af løbet. Kort tid længere inde i løbet måtte han parkere den igen, med en reparation på omkring 2 timer.

Corvette Racing #64 havde et problem med hjulophænget på bilen, hvor de tabte 3 omgange til resten af GTE Pro holdene.

DragonSpeed #31 fik en punktering, og de skulle køre tilbage til pitten. Det kostede en snude på bilen, så de måtte skifte til en i kulfiber sort, men med de højst nødvendige klistermærker.

AF Corse Ferrari #51 havde også punktering, hvor James Calado søgte for at få bilen tilbage til pitten.

Gulf Racing UK Porsche #86 med Mike Wainwright havde en afkørsel i Indianapolis på egen hånd. Den flotte Porsche ramte autoværnet, men den var heldig at kunne køre videre, da han blev trukket ud af gruset. Der måtte en lille reparation af autoværnet til, der blev udført under en Slow Zone.

Mens alt dette skete, havde Toyota Gazoo Racing byttet lidt frem og tilbage i føringen af løbet ude i front, og trak fra forfølgerne med stormskridt.

G-Drive Racing #26 havde overtaget føringen i LMP2, mens Pole bilen IDEC Sport #48 var faldet tilbage på P8 i klassen ved totimers mærket af løbet. Samme tid var Porsche #92 gået i front af GTE Pro, men byttede plads med #91 nogle gange frem og tilbage.

Eurasia Motorsport #44 med Tracy Krohn fik en drive-through straf for at have kørt for meget udenfor banen. Kort tid efter fik CEFC TRSM Racing #6 også en straf, da Alex Brundle havde haft hjulene på sin Ginetta til at dreje rundt, mens den var løftet op på airjacks, hvilket ikke er tilladt.

SMP Racing #11
Photo: JJ Media

Dagens anden Slow Zone kom da Cetilar Villorba Corse #47 endte op i gruset i den første chikane på Mulsanne langsiden. Felipe Nasr havde fortsat lige ud i gruset, og måtte løftes ud af en af teleskoplæsser.

Jackie Chan DC Racing #34 med David Heinemeier Hansson havde stille og roligt fået arbejdet sig op på P8 i LMP2, hvilket var en klar forbedring på startplaceringen.

Jan Magnussen og Corvette Racing #63 lå fortsat omkring den P9, hvor de også var startet fra. Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Darren Turner var kommet op på P14 i GTE Pro, efter at være startet allersidst i klassen.

Christina Nielsen startede løbet i Ebimotors Porsche #80 fra P7 og efter lidt frem og tilbage, befandt de sig stadig i P7 efter de første 3 timer af løbet.

Toyota Gazoo Racing #7 skiftede over til en alternativ pitstrategi, hvor de var inde og tanke og få skiftet bagdæk på grund af en sivepunktering.

Jackie Chan DC Racing #38 havde en dæk delaminering ude på Mulsanne langsiden hvilket efterlod en masse kulfiberdele og dækrester ude på langsiden. Det udløste en Safety Car fordi der var vragdele og dækrester over så lang en strækning. Faktisk kunne Gabriel Aubry køre bilen stille og roligt tilbage til pitten – med luft i dækket, men dækrester fra overfladen flappende rundt.

Dermed kom der pludselig store huller i klasserne, afhængig af hvilken af de 3 Safety Cars som bilerne blev fanget bag.

De to Toyota’er endte bag hver deres Safety Car, ligesom P1 og P2 i LMP2 og GTE Pro blev delt. I GTE AM var det mellem P2 og P3 at forskellen kom. Dermed kunne JMW Motorsport Ferrari #84 tage deres 4. pitstop  næsten gratis, og forblive i P2, med næsten et minuts forspring ned til P3.

Heldigvis blev løbet hurtigt givet frit igen, efter en kort oprydningsperiode.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 fik en Drive-Through straf for at have kørt lidt for meget udenfor banen, i lidt for mange omgange. Dermed faldt de ud af top-6.

TF Sport Aston Martin #90, Clearwater Racing Ferrari #61, Keating Motorsports Ferrari #85 & JMW Motorsport Ferrari #84
Photo: JJ Media

Ford Chip Ganassi Team UK #66 havde en vild tur henover – ironisk nok – Ford Chikanen. Baghjulsophænget på Billy Johnsons bil knækkede, og han måtte køre bilen tilbage til pitten over en hel omgang, hvor rattet stod klokken 2, for at køre lige ud.

AF Corse Ferrari #71 fik en 3 minutters Stop & Go straf, fordi de havde kørt ud af pitten under rødt lys. Reglen er at der er rødt lys for enden af pitten under Safety Car, og vente på at der kommer en Safety Car forbi.

Efter fire timer og 15 minutter kom der Safety Car igen, da Dominik Kraihamer i ByKolles Racing Team #4 stødte sammen med Ebimotors Porsche #80 i – igen ironisk – Porsche kurverne. Mens #80 kunne fortsætte, bankede #4 hårdt ind i dækmuren, hvilket ødelagde både for- og baghjulsophæng på bilen. Dermed var de ude på stedet.

Fernando Alonso i Toyota Gazoo Racing #8 var heldig med Safety Car perioden, da han havde en sivepunktering. Dermed kunne han komme ind og skifte dæk, og fortsat være lige bag Jose Maria Lopez i #7, som havde et regulært pitstop.

Rebellion Racing #1 var også heldige med Safety Car perioden, da de havde en koblingstryk sensor, som skulle udskiftes. Det fik de også klaret, og minimerede tidstabet.

ByKolles Racing Team #4
Photo: JJ Media

4 timer og 30 minutter inde i løbet var LMP1 klassen allerede ved at falde fra hinanden. Kun top 4 generelt i løbet var LMP1 biler, mens G-Drive Racing #26 lå på en generel 5. plads. DragonSpeed #10 var dog ikke mange sekunder efter #26, og Rebellion Racing #1 var yderligere en omgang tilbage. Så meget kunne stadig ske på de resterende 19 timer og 30 minutter.

Der blev uddelt en hel række Drive-through straffe omkring 5 timers mærket. Aston Martin Racing #98, Ford Chip Ganassi Team UK #67 og Eurasia Motorsport #44 havde allesammen overhalet for tidligt efter en tidligere Safety Car periode.

DragonSpeed #10 var uheldige at knække baghjulsophænget kort tid før 6 timers mærket. Det sendte Renger van der Zande ud på en afstikker ind over gruset ved Dunlop Chikanen, men han fik bilen kørt tilbage i pitten, hvor mekanikerne så kunne få den repareret, selv om de endte med at tabe mange omgange.

Algarve Pro Racing #25 måtte ind i pitten til en gearkasse reparation, hvilket sendte dem langt fra en potentiel podieplads i LMP2.

Porsche #94 var uheldige at knække baghjulsophænget, hvilket teamet forsøgte at reparere, men måtte opgive, da den var for skadet til at mekanikerne turde reparere den og sende den tilbage. Det var allerede en ny bil som var blevet bygget efter Sven Müller ramte autoværnet torsdag aften, så der har ikke været meget held med #94 i år.

Kort tid efter kørte Paul Dalla Lana i Aston Martin Racing #98 af banen ved indgangen til Porsche kurverne. Det udløste en Slow Zone, da bilen skulle bjerges. Skaderne på Vantage raceren var så store at de måtte udgå på stedet.

BMW Team MTEK #81
Photo: JJ Media

Matevos Isaakyan i SMP Racing #17 kørte af banen med høj hastighed i Porsche kurverne. Heldigvis blev bilen på jorden modsat på Spa Francorchamps. Isaakyan forsøgte at få bilen til at køre igen, men efter 3 forsøg, måtte han opgive det. Det udløse også en Slow Zone, for at få hans bil skiftet.

SMP Racing #35 LMP2 raceren havde også problemer, da Harrison Newey fik en punktering. Men han fik bilen kørt tilbage til pitten, hvorefter de kunne fortsætte på et frisk sæt dæk.

CEFC TRSM Racing #6 var i problemer, og forsøgte først at få bilen repareret i pitten. Da de sendte bilen tilbage på banen, gik den i stå igen ude på banen, og var ude af løbet. Den anden Ginetta #5 havde også problemer, men kom tilbage på banen igen, efter en længere reparation.

Porsche #93 måtte i pitten til reparationer, hvilket sendte den ud af top 3, som den ellers havde indtaget stort set fra starten af løbet.

BMW Team MTEK #81 måtte i pit til en reparation for en defekt støddæmper.

DragonSpeed #10
Photo: JJ Media

Sebastien Buemi i Toyota Gazoo Racing #8 blev snuppet i at have kørt for hurtigt i en Slow Zone, hvilket kostede bilen en 1 minutters Stop & Go. På den måde kunne #7 føre med godt to minutter ved 10 timers punktet i løbet. Rebellion Racing #3 var 3’er foran #1. De fire LMP1 biler var de eneste der holdt sig foran LMP2 feltet, som blev ført an af G-Drive Racing #26 foran Panis Barthez Competition #23 og Signatech Alpine Matmut #36. David Heinemeier Hansson og Jackie Chan DC Racing #34 er på en aktuel 7. plads.

I GTE Pro lå Porsche #92 stadig i front, med stort set indtakt føring i forhold til da de havde held med Safety Car perioderne tidligere i løbet. På andenpladsen var Porsche #91, mens Ford Chip Ganassi Team USA #69 og #68 var på de efterfølgende pladser. Dog var AF Corse Ferrari #52 og Corvette Racing #63 med Jan Magnussen ikke langt bagved, så intet er afgjort endnu. Aston Martin Racing er ligeså stille kravlet ind i top 10 – men også kun lige med #95 med Thiim og Sørensen.

GTE Am klassen føres af Dempsey-Proton Racing #77 foran JMW Motorsport Ferrari #84 og Keating Motorsport Ferrari #85. Christina Nielsen er på 8. pladsen, hvilket virker til at være deres område af feltet, da de mere eller mindre har lagt der hele løbet indtil nu.

Relaterede nyheder