Indycar vender tilbage til Laguna Seca

Verizon IndyCar Series bringer Amerikas førende serie for formelbiler tilbage til den legendariske Laguna Seca bane.

Banen som i dag officielt hedder WeatherTech Raceway Laguna Seca skal være vært for finaleløbet i 2019, som skal køres den 20.-22. september.

Når bilerne vende tilbage til den kuperede bane, er det 15 år siden at der senest er blevet afholdt et løb, da der dengang blev kørt ChampCar på banen.

Banen har gennem de seneste mange år heddet Mazda Raceway Laguna Seca, og derfor har serien ikke haft det store incitament til at besøge banen, selv om supportklasserne til Indycar bilerne indgår i Mazda Road to Indy programmet, der hjælper unge kørere op igennem formelbils rækkerne.

Photo: Indycar.com

Det mest kendte omkring banen er den ikoniske Corkscrew. Det var her hvor Alex Zanardi lavede en helt fantastisk overhaling på Jimmy Vasser tilbage i 1996. Hvis der havde været de samme strikse regler for Track Limits dengang, som der er i dag, så ville overhalingen aldrig være blevet godkendt, da Zanardi brugte gruset og lidt til – men fedt så det ud.

Banen har en masse referencer til racerkørere i USA, med bl.a. (Mario) Andretti Hairpin, (Bobby) Rahal Straight og (Wayne) Rainy Curve.

Kontrakten er foreløbig på 3 år.

Dette års finale i Verizon IndyCar Series køres den 16. september på Sonoma Raceway i Californien, som ligger lige nord for San Francisco, mens Laguna Seca ligger ca. 150 miles længere sydpå.

Relaterede nyheder