Blæsende men solrig hollandsk dag

Hollandske Zandvoort bød ADAC GT Masters holdene velkommen til en solrig men blæsende dag nær stranden, hvilket var det perfekte forhold for de 34 startende biler.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 med Marco Mapelli og Ezequiel Perez Companc foran holdkammeraterne i Orange1 by GRT Grasser #63 med Mirko Bortolotti og Andrea Caldarelli og Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 med Jake Dennis og Christopher Mies på P3.

Mikkel Jensen og Timo Scheider havde kørt BMW Team Schnitzer #42 ind på 8. startposition, mens Nicolai Sylvest og Kim Luis Schramm i Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 skulle starte fra P14.

Det blev en vild start på løbet, hvor Nicolai Sylvest røg af banen allerede i første sving, da han blev overrasket over hvor tidligt at de forankørende bremsede. Heldigvis kom han tilbage på banen igen, men var allersidst.

To sving senere kørte #19 og #63 sammen, så Bortolotti endte hårdt i dækbarrieren, og var ude af løbet. Det udløste en Safety Car, så #63 kunne fjernes.

Det gik heldigvis hurtigt med oprydningen så bilerne kunne komme i gang igen. Der var dog ballede igen i Tarzan Bocht, hvor HB Racing Ferrari #7, Callaway Competition Corvette #1 og KÜS Team75 Bernhard #17. Desværre måtte #17 udgå med en stærkt skadet bil.

Team Rosberg Lamborghini #53, BMW Team Schnitzer #42, MRS GT-Racing BMW #14
Photo: Gruppe C Photography

Omgangen efter, blev Team Zakspeed BKK Oil Racing Mercedes #21 kørt af i Sving 1 af RWT Racing Corvette #13, som så ud til at glemme og bremse, og ramte Mercedes raceren så hårdt bagi, at bagkofangeren var skubbet næsten helt ind under bilen. Det fik Sven Barth i #13 en drive-through straf for.

Der skete ikke nogen forskydelser i Top 3, hverken før eller efter det obligatoriske pitstop, så #19 fortsat var foran #29 og Montaplast by Land-Motorsport Audi holdkammeraterne #28.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 og IronForce by Ring Police Porsche #69 fik begge to en drive-through straf, da deres pitstop havde været hurtigere end minimumstiden.

Efter alle holdene havde været inde, stod det klart at Phoenix Racing Audi #5 var de helt store vindere i pitstop runden, hvor de var rykket op på 4. pladsen, foran BWT Mücke Motorsport #24, MANN-FILTER Team HTP Motorsport Mercedes #48 og #47 samt BMW Team Schnitzer #42.

Honda Team Schubert Motorsport #9
Photo: Gruppe C Photography

Markus Winkelhock i #24 gad dog ikke køre bag #5 længere, og dykkede forbi Philip Ellis i Sving 1.

Maximilian Buhk i #48 forsøgte at overhale Ellis, men tabte bilen, og spandt foran feltet. Heldigvis undgik alle ham, selvom han holdt parkeret midt på banen.

Ellis i #5 kom dog hurtigt under pres fra den anden MANN-FILTER #47, men fik afvist Maximilian Götz.

EFP by TECE Audi #12 og GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 havde lidt gnubben i Tarzan Bocht, hvor #82 kom foran. Dommerne mente dog at de to skulle bytte plads igen, så Christian Engelhart måtte falde tilbage bag Dries Vanthoor igen.

Der var et tog på 6 biler bagved Phoenix Racing Audi #5, men det lykkedes Ellis at holde konkurrenterne bag sig.

Med 5 minutter tilbage af løbet, dykkede Vanthoor i #12 på Timo Scheider i BMW Team Schnitzer #42. Det kom til let kontakt mellem de to biler, og #12 kom forbi. Senere på omgange kom Scheider under pres fra Engelhart i #82.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19, Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 & #28
Photo: Gruppe C Photography

Dommerne kiggede på overhaling mellem #12 og #42, og dømte dem til at bytte plads igen. Det kostede Vanthoor adskillige sekunder, da han måtte falde 4 sekunder bagud, for at lade Scheider passere, hvilket han gjorde i allersidste sving, og fik flettet ind lige foran forfølgerne.

Ude i front havde GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 med Marco Mapelli og Ezequiel Perez Companc et nemt løb, og kørte en sikker sejr hjem foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 og #28 med henholdsvis Jake Dennis/Christopher Mies og Sheldon/Kelvin van der Linde.

Timo Scheider og Mikkel Jensen fik kørt 7. pladsen hjem i BMW Team Schnitzer #42 mens Kim Luis Schramm og Nicolai Sylvest i Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 sluttede 25.

I morgen søndag køres weekendens andet løb i ADAC GT Masters.

Relaterede nyheder