Podiet først afgjort på næstsidste omgang

Årets 15. DTM løb blev kørt på den korte version af Nürburgring Grand Prix Strecke, der udelader ca. 30% af den omgang, som man kender fra Formel 1 løbene.

Audi Sport køreren Rene Rast havde taget Pole Position foran Mercedes-AMG mand Gary Paffett og BMW kører Bruno Spengler. Herefter var det en blanding af Mercedes og BMW kørere, inden at vi helt tilbage på P11 fandt Mike Rockenfeller som den næstbedste Audi kører.

De 55 minutter + 1 omgangs racerløb blev startet under flot blå himmel, og perfekte forhold for kørerne.

Mens top 3 kom godt afsted, var der ballade mellem Lucas Auer og Marco Wittmann omkring 4. pladsen. Auer skubbede pænt meget til BMW manden, men begge blev på banen. Længere nede i feltet måtte Robin Frijns ud på en omvej i Sving 1, da han fik et skub af Edoardo Mortara. Men begge kunne fortsætte.

Timo Glock forsøgte at overhale Daniel Juncadella udenom i Mercedes Arena, men kom ikke forbi. To omgange senere dykkede Glock på vej ind i Sving 1, og tvang Juncadella bredt. Spanien holdt dog foden på gassen, og kom tilbage igen, hvor de to kørte side om side gennem hele Mercedes Arena, inden Glock fik snuden foran for alvor ved udgangen af Arena’en. Det åbnede en ladeport for de efterfølgende biler, så Juncadella tabte yderligere 5 pladser i løbet af de næste få sving til to BMW kørere mere, 3 Audi folk og en Mercedes kollega. Dommerne mente at Glock havde brudt lidt for grove midler, så gav tyskeren en advarsel.

Rene Rast
Photo: JJ Media

Robin Frijns og Jamie Green var de to første til at pitte på henholdsvis 5. og 7. omgang af løbet. De var i forvejen bagerst i feltet, så de havde intet at tabe, og kunne håbe på en Safety Car periode, inden konkurrenterne nåede at pitte – for så ville de pludselig have rigtig gode kort på hånden.

Lucas Auer pittede på 10. omgang, i et håb  om at kunne avancere i feltet, da han kom ud i fri luft, i stedet for konstant at være under pres bagfra.

Marco Wittmann, Joel Eriksson og Daniel Juncadella var inde på 11. omgang, og stort set samme tid kom det til sammenstød mellem Philipp Eng og Paul di Resta i Mercedes Arena. Di Resta blev vippet rundt og røg helt ned på 12. pladsen, og var dermed sidste mand som endnu ikke havde pittet. Dommerne kiggede på sagen og besluttede sig for at give Eng en drive-through straf for kontakten.

Augusto Farfus pittede efter 13 omgange af løbet, og blev efterfulgt af Paul di Resta.

Halvvejs i løbet gik Bruno Spengler forbi Gary Paffett i kampen om andenpladsen, med en flot udbremsning på vej ind i Sving 1.

Rene Rast pittede efter 16 omgange, hvilket Paffett også valgte at gøre. Pitstoppene gik fint for begge kørere, og kom ud tilbage i de reelle føringer af løbet, selv om der var 7 kørere foran dem, som endnu ikke havde været inde til det obligatoriske stop.

Jamie Green spandt på egen hånd, mens han var ved at udføre et overhalingsforsøg på Lucas Auer. Green kunne se at døren lukkede i, så for at undgå sammenstød, forsøgte han at undvige, hvilket resulterede i et spin.

Bruno Spengler, Pascal Wehrlein og Nico Müller pittede på 19. omgang. Det sendte Wehrlein midt ud i en klump biler med Green, Frijns, Farfus og Eriksson. Det var ikke nemt på de kolde dæk, men den tidligere tyske Formel 1 kører holdt bilen på banen, og tabte kun få placeringer.

Glock, Rockenfeller og Duval var de sidste kørere, til ikke at have taget deres stop.

Farfus var på fremmarch, og overhalede først Frijns og derefter Green. Brasilianeren havde dog brugt alt sin DRS, så han potentielt var sårbar i de resterende 20 minutter af løbet.

Gary Paffett
Photo: JJ Media

Glock pittede fra føring, og kom ud på 7. pladsen, hvilke svarede til den reelle 5. plads.

Wehrlein begyndte stille og roligt at overhale konkurrenterne igen, og kom tilbage i top 10, da han dykkede forbi Green. Tilbagefaldet fortsatte for Green, da også holdkammerat Müller kom forbi.

Rockenfeller pittede med 16 minutter tilbage af løbet, og kom ud på 7. pladsen men tabte hurtigt tre pladser, på grund af kolde dæk.

Duval var den sidste mand til at pitte, og kom ud på 9. pladsen, men var yderligere to pladser tilbage, efter han fik varme i dækkene.

Præcis som forudsat fik Farfus det svært hen mod slutningen af løbet. Først blev han overhalet af Rocky, dernæst Auer mens også Duval og Müller satte han under pres, og blæste forbi ved førstkommende mulighed.

Rockenfeller var kommet forbi Auer, og var dermed på P7, efter startposition 11.

Med 3 minutter tilbage på uret kom Glock op på 4. pladsen i løbet.

Rocky fik kørt sig til P6 med blot 1 minut tilbage af løbet.

Glock havde fået hentet Paffett, med to omgange tilbage af løbet, og kunne derfor bruge DRS på englænderen. Men Spengler også fik hentet ind på Rast, var har lidt over et sekund bag den forsvarende Mester,  hvilket betød at Canadieren ikke kunne bruge DRS i kampen.

Glock lavede en fejl på den næstsidste gang i chikanen, og tabte derved værdifulde sekunder, og måtte tage til takke med P4.

Men ingen kunne hente Rene Rast, der vandt foran Bruno Spengler og Gary Paffett. Alle 3 bilmærker på de tre første pladser, kunne alle vist kun være tilfreds med – selvom BMW og Mercedes helt sikkert gerne ville have stået øverst på podiet.

Det næste løb køres i morgen søndag, på den samme bane.

Relaterede nyheder