20 biler på Fuji

Årets anden afdeling af Asian Le Mans Series køres denne weekend på Fuji International Speedway i Japan, og det bliver med et lettere reduceret felt i forhold til sæsonåbningen for 14 dage siden.

Der er 20 biler til start, og dermed 7 færre end i Shanghai.

4 af disse biler er Porsche Carrera Cup Asia bilerne, som ikke har taget turen til Japan. Dermed går vi også glip af Benny Simonsen, som ellers sejrede i Cup klassen ved åbningsløbet.

Vi har også mistet alle 3 Jackie Chan DC Racing biler fra feltet. Deres sæsonstart gik forfærdeligt, hvor #1 med de tre malaysiske kørere mistede baghjulet efter godt en times kørsel. Dermed var LMP2 mesterbilen fra 2017/18 ude af løbet. #38 i LMP3 klassen havde slet ikke farten, og sluttede helt tilbage på 9. pladsen i klassen. Det skal dog siges, at de også havde tekniske problemer med bilen, hvilket sammenlagt kostede dem 14 omgange til den vindende bil.

Photo: Asian Le Mans Series

Helt skidt gik det for #37, som blev diskvalificeret, da Yoshiharu Mori var blevet skrevet på holdkortet inden weekenden, men aldrig kom i bilen, da hans betaling for sædet aldrig ankom til holdet. Her er reglerne i ACO ræs meget strikse, og alle kørere som er skrevet på startlisten, skal også sidde i bilen, og køre minimumstiden såfremt at bilen når målflaget. Og det gjorde Mori ikke, så det gjorde at hele bilen blev udelukket.

Derfor havde Jackie Chan DC Racing bilerne minimale chancer for at vinde nogen som helst af 2018/19 mesterskaberne, og alle problemerne har altså gjort at de ikke er i Japan. Så nu er alle mesterskabschancer helt ovre.

Heldigvis er der stadig 7 LMP2 biler, 8 LMP3 biler og 5 GT biler i feltet.

Både løb og kvalifikation kan følges på YouTube via live streaming. Kvalifikationen køres lørdag morgen dansk tid fra 06.00, mens løbet streames søndag morgen fra 03.30.

Relaterede nyheder