12 Jaguarer sluppet løs i Berlin

Jaguar I-PACE eTROPHY var nået til sæsonens 8. afdeling, som skulle køres den gamle Tempelhof lufthavn i Berlin.

Caca Bueno havde taget Pole Position foran holdkammerat Sergio Jimenez og Simon Evans. Mesterskabsførende Bryan Sellers startede P4, lige foran den nye kører i feltet, Adam Carroll.

Carroll har erstattet Stefan Rzadzinski, da canadieren nok efterhånden havde bulet lidt for mange biler, og kørerne var meget utilfredse med ham i Monaco, da han ramte begge Rahal Letterman Lanigan racere i løbet af få meter, og sendte Katherine Legge hårdt i autoværnet.

Starten forløb nogenlunde roligt, selvom Sellers forsøgte at overhale Evans udenom i Sving 1 – men uden held, så han måtte flette ind på P4 igen.

Der var imidlertid ballade senere på omgangen, da Legge snittede Bandar Alesayi, og sende saudi-køreren ud i et spin. Det knækkede baghjulsophænget på Alesayis bil, så han måtte udgå. Hvad var endnu mere uheldigt for holdet var at Ahmed Bin-Khanen blev holdt op af Alesayi. Legge har fået en straf på 3 startplaceringer til det næste løb for forseelsen.

Carroll fik bremset sig forbi Sellers – men omgangen efter tabte Carroll placeringen igen, da han fik lavet en kæmpe udskridning gennem Sving 1 – men holdt bilen på banen, uden at spinne.

Caca Bueno, Sergio Jimenez, Bryan Sellers, Simon Evans
Photo: Jaguar Racing

Celia Martin havde føringen i Pro-Am feltet, med havde Yaqi Zhang helt oppe bag sig. Martin forsvarede sig dog rigtig flot, og lod ikke sin mandelige konkurrent passere sig.

Halvvejs i løbet var der endda lidt kontakt mellem Martin og Zhang, men Martin fik fanget udskridningen, og beholdt føringen. Men 6 minutter før løbets afslutning, måtte Martin afgive pladsen til Zhang.

Der var virkelig ballade i Pro-Am kategorien, da Ziyi Zhang dykkede meget sent på Martin. Det kom til kontakt mellem de to, og samtidig kom Ahmed Bin-Khanen i klemme, da Ziyi Zhang kom tilbage på banen. Det gav nogle vragdele på banen, så der måtte en kort Full Course Yellow til for at få dem fjernet.

Det var ikke til at se at Bueno og Jimenez var holdkammerater, da de virkelig gik til stålet ude foran, hvor der endda var kontakt mellem de to biler. Evans kørte på 3. pladsen og ventede bare på at de to forankørende måske ville køre hinanden af.

Det skete dog ikke, så det var Caca Bueno som vandt løbet generelt, foran Sergio Jimenez og Simon Evans. Bryan Sellers sluttede foran Adam Carroll og Katherine Legge.

Bryan Sellers, Adam Carroll, Bandar Alesayi, Celia Martin, Katherine Legge, Ziyi Zhang, Ahmed Bin-Khanen, Yaqi Zhang
Photo: Jaguar Racing

Yaqi Zhang vandt Pro-Am foran Celia Martin og Ahmed Bin-Khanen.

Sergio Jimenez har overtaget føringen i Pro mesterskabet foran Bryan Sellers og Caca Bueno. Simon Evans har stadig en lille teoretisk chance for at vinde, med det kræver mere eller mindre at han vinder begge de resterende løb, og Jimenez udgår fra dem begge to.

Bandar Alesayi tabte igen igen dyrebare point i front af Pro-Am, så Yaqi Zhang rykker faretruende tæt på, mens Ahmed Bin-Khanen kun har end endnu mere teoretisk chance for at kunne tage titlen. Den indebærer to sejre, og så må Alesayi slet ikke score point eller tage Pole Position.

Sæsonens to sidste afdelinger køres i New York den 13. og 14. juli 2019.

Relaterede nyheder