Nervepirrende 3. kvalifikation – opdateret

Det var helt store skiftedag i den sidste og afgørende kvalifikation til 24 timers løbet på Le Mans – men det kommer vi til senere.

Der var ikke en gang gået 15 minutter inden BMW Team MTEK #81 ikke længere kunne deltage i kvalifikationen. Nicky Catsburg havde tabt bilen i Ford chikanen, og ramt dækmuren meget hårdt, så den måtte transporteres ind i pitten på manuel vis.

Da banen blev givet fri igen, varede det kun få minutter inden der var rødt flag. Rebellion Racing #1 havde gentaget søsterbilens kunststykke, og hældt olie ud over banen, så der måtte gang i et større optørrings arbejde. Samtidig sad Aston Martin Racing #98 fast i gruset i 2. chikane på Mulsanne langsiden – dog uden at de to ting hang sammen.

Kvalifikationen blev givet fri med godt en times køretid tilbage. Den kolde luft og knapt så travle bane gjorde at mange hold gik efter en hurtig tid.

Heldigvis var der grønt flag resten af tiden, så kampen på tiden kunne vare hele vejen.

Det lykkedes ikke Toyota Gazoo Racing at forbedre tiderne fra Q2 – men til gengæld kom både SMP Racing #17 og Rebellion Racing #3 indenfor et sekund af Pole tiden, så det var lige før at Toyota fik sved på panden. Så Toyota Gazoo Racing #7 med Jose Maria Lopez, Kamui Kobayashi og Mike Conway tog Pole Position foran #8. Kobayashi havde kørt tiden.

I LMP2 klassen var der vild kamp på tiderne. Det endte med at Graff #39 med Tristan Gommendy, Vincent Capillaire og Jonathan Hirschi tog Pole Position foran TDS Racing #28 og DragonSpeed #31. Det var Capillaire som kørte tiden.

High Class Racing #20 med Mathias Beche, Dennis Andersen og Anders Fjordbach var 11. hurtigst i LMP2, mens Jackie Chan DC Racing #37 med Ricky Taylor, Jordan King og David Heinemeier Hansson var 13’er. En kort snak med DHH afslørede at holdet døjede med op sætningen af bilen. Den havde været perfekt på testdagen, men af en eller anden årsag kunne de ikke finde farten hverken i går eller i dag.

Marco Sørensen i Aston Martin Racing #95 tog fusen på alle, ved at tage Pole Position i GTE Pro klassen. Dermed får han samt Nicki Thiim og Darren Turner æren af at starte først i klassen, foran Ford Chip Ganassi Team UK #67 og Corvette Racing #63 med Antonio Garcia, Mike Rockenfeller og Jan Magnussen.

Undervejs lå Michael Christensen til at have Pole Position med Porsche #92, men han samt Kevin Estre og Laurens Vanthoor måtte nøjes med P7 – lige godt et sekund fra Pole.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 fik kæmpet sig tilbage til Pole Position, med Matteo Cairoli som forbedrede tiden, så han og Satoshi Hoshino og Giorgio Roda slog holdkammeraterne i #77 med godt en tiendedel. Det er andet år i træk at Cairoli har Pole med den bil. Gulf Racing Porsche #86 gjorde det til en Porsche 1-2-3.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88
Photo: JJ Media

Kessel Racing Ferrari #83 sluttede 15’er, med en tid der var blevet sat af Michelle Gatting, som var markant hurtigere end holdkammeraterne Rahel Frey og Manuela Gostner. Især Gostner har det svært, da hendes bedste omgang gennem ugen indtil nu har været næsten 10 sekunder langsommere end Gatting. Derfor skal man ikke forvente at se dem blandt de hurtigste, men de skal igennem løbet på overlevelse, og så se hvordan at de er placeret i løbets sidste timer.

Fredagen er helt fri for kørsel, inden der starter Warm Up lørdag morgen klokken 09.00, mens løbet starter til sædvanlig tid, i nyere tid – klokken 15.00.

 

OPDATERING – Graff #39 har efterfølgende mistet Pole Position – læs mere om det her

Relaterede nyheder