Vådt DTM løb i Assen

Det blev en våd debut på den hollandske Assen bane for DTM.

Kort tid inden lørdagens løb åbnede himlen sig og gav tilskueren en skyller.

Marco Wittmann havde taget Pole Position i tørvejr, foran mesterskabsførende Rene Rast, Loic Duval, Pietro Fittipaldi, Timo Glock, Nico Müller, Sheldon van der Linde og Bruno Spengler. Bedste R-Motorsport Aston Martin kører var Daniel Juncadella på P14. Desværre var det igen de 4 nye biler, som holdt bagerst på startgridden.

Robin Frijns havde fået et teknisk problem i kvalifikationen, så han måtte desværre starte løbet fra pitten, da Parc Ferme reglerne forbyder ændringer på bilerne efter kvalifikationen – ellers skal man starte bagerst.

Ikke nok med at regnen tog til, så blæste det også kraftigt op på banen, inden starten på løbet.

Løbsledelsen besluttede sig for at starte løbet bag Safety Car, da de mente at det var for farligt at lade kørerne ræse afsted, helt uden nogen former for træning i regn, og uden tidligere kendskab til banen.

Marco Wittmann
Photo: JJ Media

Efter næsten 10 minutter bag Safety Car, blev løbet givet frit.

Frijns have overhalet de to første biler allerede inden Sving 1.

Rast pressede hårdt på overfor Wittmann, og var oppe på siden af BMW køreren flere gange på åbningsomgangen.

Sheldon van der Linde blev spundet rundt af BMW holdkammerat Bruno Spengler. I pænt kørt blandt holdkammerater, men det er hvad der noglegange sker i regnvejr, når man kører forskellige linjer. Dommerne kiggede på sagen, og gav Spengler en Drive-through straf.

Der kom Safety Car allerede på første flyvende omgang, da Daniel Juncadella stoppede med et teknisk problem ud på banen.

Løbet blev hurtigt frigivet igen, og med det samme gik Nico Müller og Timo Glock i kamp med hinanden. De to duellerede i halvanden omgang, inden Glock lavede en kørefejl, og måtte en tur gennem gruset.

Müller var på fremmarch, og kom hurtigt forbi Fittipaldi i duellen omkring P4.

Jamie Green, Robin Frijns, Sheldon van der Linde, Ferdinand Habsburg, Jake Dennis, Bruno Spengler og Paul Di Resta pittede efter 7 omgange af løbet, mens Mike Rockenfeller kom ind omgangen efter.

Paul Di Resta
Photo: JJ Media

23 minutter inde i løbet kom Müller også forbi Duval, men Wittmann og Rast var langt ude foran.

Efter den tidligere grustur, var Glock også på vej gennem feltet. Han kom op på 5. pladsen, efter Philipp Eng, som også var kommet forbi Fittipaldi.

Paul Di Restas løb blev ikke just bedre, da hans vinduesvisker fløj af bilen. Heldigvis var regnen aftaget, men der var stadig en masse spray i luften, som ikke gjorde det nemt for ham at se.

Rast var den første af de to førende som pittede efter nye regndæk, mens Wittmann pittede omgangen efter. Det efterlod Müller i front af feltet, som en af de få, som endnu ikke havde været i pit.

Wittmann havde problemer med at få gang i dækkene, så Rast var helt oppe på siden af ham flere gange, men den dobbelte mester fik afvist 2017 mesteren.

Dommerne gav kørerne 3 omgange mere at køre ræs i, som de har mulighed for, når der har været Safety Car.

Eng var 3. sidste kører til at pitte, og kom tilbage på banen som femmer. Omgangen efter var Glock i pit, og kom ud lige foran Eng.

11 minutter før løbets afslutning røg Robin Frijns i dækmuren, da han fik højre dækpar ud på en curb, og spandt af banen på egen hånd. Dermed måtte han udgå med en ret skadet Audi. Heldigvis kunne han selv køre bilen tilbage til pitten, så vi undgik afbrydelser af løbet.

Nico Müller
Photo: JJ Media

Eng fik kæmpet sig forbi Glock, hvor de to holdkammerater holdt behørig afstand til hinanden.

Müller var den sidste man til at pitte, men trak den helt indtil 5 minutter før målflaget. Han kom ud af pitten i føring, men havde helt kolde dæk, mens Wittmann kom blæsende bagfra på varme dæk. Han holdt føringen gennem størstedelen af omgangen, inden han måtte lade Wittmann køre forbi.

Rast lå helt oppe bag Müller, men kunne ikke komme forbi holdkammeraten.

Marco Wittmann modstod presset, og vandt løbet foran Nico Müller og Rene Rast. Philipp Eng, Timo Glock, Jonathan Aberdein, Jamie Green, Loic Duval, Mike Rockenfeller og Sheldon van der Linde var de sidste kørere i pointene.

Rast fører fortsat at føre mesterskabet, med Müller på P2 og Eng P3.

Det næste DTM løb køres allerede i morgen, på selvsamme Assen TT Circuit i Holland.

Relaterede nyheder