Amerikansk forbindelse i tysk bil i VM

Tyske Team Project 1 har fundet kørerne til deres FIA World Endurance Championship 2019/20 sæson.

Inden Prologen i Barcelona blev David Heinemeier Hansson, Egidio Perfetti og Matteo Cairoli annonceret i #56, og i denne uge er #57 blevet annonceret med en amerikaner, en brasilianer og en hollænder, som alle har en amerikansk forbindelse.

Forvirret, eller har I gættet det? Det er Ben Keating, Felipe Fraga og Jeroen Bleekemolen som skal køre i #57 gennem FIA WEC sæsonen. De tre er holdkammerater i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor de deles en Mercedes AMG GT3 GTD racer.

De tre var også til start ved 24 timers løbet på Le Mans i 2019, hvor de deltog med den første privatanmeldte Ford GT i GTE Am kategorien, som de vandt ude på banen, men efterfølgende blev frataget, da tankstørrelsen ikke overholdt reglementet. Så 24 timer efter de blev hyldet som videre, måtte de aflevere pokalerne igen. Ironisk nok var det netop Team Project 1 holdet, som de måtte aflevere pokalerne til.

Men nu har de to parter fundet fælles fodslag omkring en Porsche i GTE Am. Hvad det kommer til at betyde for Keating og Ford GT raceren er endnu lidt uklart, ligesom det var lidt uklart om bilen var købt eller bare lejet til løbet – det har teamet ikke rigtig ville svare på. Med mindre at de bare vil udstille den som et (uheldigt) minde i en af Keatings bilforretninger, så giver det ikke meget mening i at have en racerbil stående i mindst 12 måneder, inden den skal bruges igen.

Ben Keating, Felipe Fraga, Jeroen Bleekemolen
Photo: JJ Media

Inden samarbejdet med Team Project 1 blev offentliggjort, blev der spekuleret i at Keating ville stille op med bilen i 1000 Miles løbet på Sebring i 2020, som opvarmning til 24 timers løbet på Le Mans 2020, men det kommer med sikkerhed ikke til at ske nu, hvor de har en Porsche at køre i.

Ben Keating har været chauffør på flere forskellige biler. Han har blandt andet kørt i en Dodge Viper, inden han skiftede til Mercedes AMG, og så senest en Ford GT.

Det er uklart om Team Project 1 Porsche #57 kommer til at køre i Wynn’s farver, som det var tilfældet ved 24 timers løbet på Le Mans, samt i IMSA serien – men det kunne være rigtig rart med nogle friske farver i FIA WEC.

FIA WEC 2019/20 starter den 1. september på Silverstone.

Relaterede nyheder