Forkortet løb i Pocono

NTT IndyCar Series var tilbage fra sommerferien, og det med ABC Supply 500 Miles løbet på Pocono Raceway.

Starten på lørdagen var plaget af regn, så bilerne kom slet ikke på banen til den første fri træning, og da kvalifikationen skulle have været kørt umiddelbart efter, så blev denne også aflyst. Derfor blev startgridden sat efter mesterskabsstillingen.

Det betød at Josef Newgarden startede på Pole Position foran Alexander Rossi, Simon Pagenaud, Scott Dixon, Will Power og Ryan Hunter-Reay.

Det blev en meget meget kaotisk start, hvor kørerne begyndte at accelerere alt alt for hurtigt bagerst i feltet, inden det grønne flag blev viftet. Det skabte en masse panik, og gjorde faktisk også at Simon Pagenaud var førende ind i første sving, foran Newgarden, mens Rossi faldt tilbage gennem feltet.

Josef Newgarden
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

På vej ned mod Sving 2 gik det fuldstændig galt. 5 biler var involveret, da Takuma Sato lavede en total hovedløs gerning, da han kørte side om side med Alexander Rossi og Ryan Hunter-Reay. Midt på langsiden drejede Sato mod venstre, og ramte både Hunter-Reay og Rossi. Sato selv blev sendt ind i autoværnet på indersiden af banen, hvorefter alle 3 biler røg på tværs af banen igen. Her klippede de Felix Rosenqvist, som blev sendt op oven på SAFER barrieren, men heldigvis med bunden nedaf, så han bare fløj sidelins, med fronten oppe i hegnet, inden han landede på asfalten igen, igen med bunden ned af. James Hinchcliffe blev mødt af en mur af strandende biler, som han ikke kunne nå at bremse op for, så hans bil blev også smadret.

Sato endte med bunden opad, halvvejs oppe på Hunter-Reays bil, men var heldigvis uskadt. Men ingen tvivl om at det var en fuldstændig idiotisk opførsel af Sato, på første omgang i et 500 Miles løb, hvilket flere af de involverede kørere sagte bagefter.

Felix Rosenqvist blev sendt på hospitalet, da han havde en eller anden uspecificeret skade, som lægerne ikke ville komme ind på, andet end det ikke var livstruende. Et par timer senere var han blevet tjekket igennem på hospitalet, og kunne få lov til at tage tilbage til banen, inden hjemturen.

Simon Pagenaud
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Løbsledelsen valgte at rødflage løbet, da der simpelthen var for store skader på barrieren og fang hegnet, til at løbet kunne fortsætte.

Det røde flag betød også at Sato, Rossi og Hunter-Reays mekanikere gik i gang med at reparere bilerne, for at se om de kunne få dem køreklare igen. Her valgte dommerne så at give dem 10 omganges straf til hvornår så end de ville komme tilbage på banen, såfremt de kunne få bilerne repareres.

Bilerne blev sendt ud på opvarmningsomgange igen næsten en time efter løbet blev stoppet.

Teamet havde sat fire nye dæk på Will Powers bil, men det ene af dækkene havde en sivepunktering, så han måtte ind og få et nyt sæt på, mens de andre biler stadig kørte opvarmningsomgange. Fra P3 til P13, da han var heldig at få flettet ind midt i feltet igen, efter hans pitstop.

Efter 4 omgangs opvarmning, fik kørerne det grønne flag igen.

Scott Dixon
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Dixon fik en god start, og var hurtigt forbi Newgarden, og dermed oppe på P2 efter Pagenaud.

Zach Veach var den første af kørerne til et regulært pitstop, og valgte at pitte et par omgange før konkurrenterne. Pagenaud var den første af de førende til at pitte, mens Dixon trak den en enkelt omgang længere, og Newgarden to omgange længere end franskmanden.

Det lykkedes Santino Ferrucci at komme forbi Dixon, ved hjælp af varmere dæk, ligesom Rahal og Bourdais også kom forbi Newgarde, på grund af varmere dæk.

41 omgange inde i løbet kom der Full Course Caution, da Spencer Pigot røg i muren i Sving 1 på egen hånd. Han forklarede selv efterfølgende at bilen bare ikke ville styre ind i svinget, og så sad han ellers i muren.

5 omgange senere blev løbet genstartet igen, hvor Will Power straks forsøgte at komme forbi Simon Pagenaud, hvorimod Dixon holdt lidt sikkerhedsafstand til de to. Det var først omgangen efter at Power kom i føring, og med et pitstop lige inden det gule flag, var han med på samme strategi som de andre kørere, på trods af den tidligere punktering. Ja faktisk havde han et par omganges ekstra brændstof i forholde til flere af konkurrenterne.

Santino Ferrucci
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Pagenaud tog føringen tilbage få omgange senere, og slog derefter et pænt hul til Power igen.

SPM mekanikerne fik bilen samlet til Hinchcliffe igen, som kom tilbage i løbet 49 omgange bagud.

Dixon var kommet forb Ferrucci igen, og lå omkring halvvejs mellem Power og Ferrucci, så han var på behørig afstand af mulige problemer.

Colton Herta var også på vej gennem feltet. Herta var fremme på 6. pladsen, efter at være startet 14’er i løbet.

Dixon pittede igen efter 71 omgange, da de to førende begyndte at ramme trafik. Faktisk kom de i så meget trafik at Pagenaud mistede føringen til Power igen.

Pagenaud pittede omgangen efter, og det var nok til at både Dixon og Ferrucci kunne komme ud foran ham.

Alexander Rossi
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Kort tid efter var der gult flag igen, da Colton Herta mistede bilen i udgangen af Sving 2. Heldigvis var han uskadt, og kunne selv hoppe ud af bilen.

Denne gang blev Will Power fanget på den forkerte side af et gult flag, så han måtte pitte fra føring, og faldt tilbage til 7. pladsen.

Løbet blev genstartet med Dixon ude i front, foran Ferrucci, mens Pagenaud overvejede at overhale Ferrucci, men trak snuden til sig igen. Power lavede to overhalinger allerede inden første sving, og var dermed oppe på 5. pladsen igen.

Efter 104 omgange begyndte kørerne at pitte igen, for dagens 3. tankning. Her lykkedes det Dixon at komme ind og ud i føring, mens Pagenaud kom ud på andenpladsen, lige foran Ferrucci, som straks gik til angreb på franskmanden.

Der begyndte dog også at trække sorte skyer forbi banen, og spørgsmålet var om der ville komme regn henover banen, eller om det ville drive lige forbi.

Power ventede 5 omgange længere end Dixon med at pitte, hvilket gjorde at han kom ud på andenpladsen, lige foran Simon Pagenaud, som det lykkedes australieren at holde bag sig. Faktisk havde Power så meget fart på, at han få omgange senere kunne begynde at angribe Dixon, som han overhalede på 115. omgang.

Will Power
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Dixon og holdet kommunikerede over radioen, da bilen ikke længere føltes som tidligere i løbet. Derimod må man sige at Power havde ramt opsætningen perfekt, da han hurtigt fik åbnet et 5 sekunders hul til Dixon.

127 omgange inde i løbet kom der gult flag, på grund af tordenvejr i området, hvilket gik over til at være rødt, så bilerne kunne vende tilbage til pitlane, og løbet været neutraliseret.

På grund af regn og torden i området blev løbet ikke startet igen.

Det betød at Will Power vandt sæsonens første løb, foran Scott Dixon, Simon Pagenaud, Santino Ferrucci, Josef Newgarden, Ed Carpenter, Sebastien Bourdais og Tony Kanaan.

Newgarden udbyggede føringen i mesterskabet til Alexander Rossi, som stadig er toer, men blot 5 point foran Simon Pagenaud, som har et 12 points forspring til Scott Dixon. Selvom Power vandt dagens løb, er han stadig 128 point fra Newgarden, og må anses som værende ude af mesterskabet, selvom det matematisk stadig er muligt for ham at vinde. Men med 4 kørere foran sig, og 128 point at hente, er det så godt som umuligt, med blot 3 afdelinger tilbage.

Det næste løb køres allerede den kommende søndag, når NTT IndyCar Series rykker til World Wide Technology Raceway – eller det som de fleste kender som Gateway nær St. Louis, Illinois, hvor der skal køres endnu et aftenløb på en oval.

Relaterede nyheder