Omskiftelig søndag på Nürburgring

Regnskyerne kunne ikke holde tæt over Nürburgring længere, så kvalifikationen til weekendens anden afdeling af ADAC GT Masters blev kørt på en grå og våd bane.

Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #82 med Franck Perera og Rolf Ineichen havde taget Pole Position, foran mesterskabsførende HCB-Rutronik Racing Audi #31 med Patrick Niederhauser og Kelvin van der Linde, og KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 med Matteo Cairoli og Adrien de Leener, som ellers lå til at få Pole i lang tid, inden Lambo’en og Audi’en kom forbi med få minutter tilbage af kvalen. Der var det også kun 0,063 sekund mellem de tre biler!

MRS GT-Racing BMW #14 med Nicolai Sylvest og Jens Klingmann havde et skidt kvalifikation, hvor Klingmann aldrig rigtig fandt farten på den regnvåde bane, og måtte nøjes med 24. startposition.

Asfalten var dog tørret op igen til løbets start, men der var regndråber i luften igen, mens bilerne holdt på startgridden.

Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #82 & HCB-Rutronik Racing Audi #31
Photo: Gruppe C Photography

Det blev en rodet start, hvor bilerne kom mod de røde lamper med meget høj fart. KÜS Team75 Bernhard #18 fik en forrygende start, og var oppe på P2, mens Frikadelli Racing Porsche #30 fra P5 kortvarigt var oppe på P3, mens Matt Campbell faldt tilbage på P6 igen. Feltet fandt dog tilbage til de oprindelige pladser igen, med #82 foran #31, mens de to KÜS Team75 Bernhard Porsche racere byttede plads, så #17 var foran #18.

Gårsdagens vinder Christian Engelhart i Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63 spandt rundt i midterfeltet, og fik egentlig fanget bilen igen, men blev så ramt af T3 Motorsport Audi #71, som ikke nåede at undvige den langsomtkørende Lambo. Det gav så store skader på begge biler, at begge måtte udgå – og med en strandet Audi midt på banen, havde løbsledelsen ikke andre muligheder end at sende Safety Car på banen.

Jens Klingmann i MRS GT-Racing BMW #14 havde i balladen vundet 6 pladser, men måtte også undvige ind over græsset, for ikke at ramme Engelhart.

Efter små 10 minutters oprydning, blev feltet givet frit igen.

Thomas Preining i Precote Herberth Motorsport Porsche #1 var ikke sen til at starte avancementet op gennem feltet. Han dykkede på Marco Mapelli i Orange1 by GRT Grasser Lambo #19, og var dermed oppe på 7. pladsen i løbet.

Frikadelli Racing Porsche #30
Photo: Gruppe C Photography

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 fik en Drive-through straf, for at have overhalet mens Safety Car skiltene var ude.

Preining fortsatte fremdriften, og overhalede også Matt Campbell i Frikadelli Racing Porsche #30, og var dermed oppe som sekser i løbet.

Jeroen Bleekemolen i Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #21 blev mere og mere frustreret af at køre bagved Stefan Mücke i BWT Mücke Motorsport Audi #26, så der blev kastet lidt håndtegn – lidt a la dem som Mücke selv brugte mod Richard Westbrook for en del år siden, i et GT1 løb på Silverstone.

Dagens pitstop gik grundlæggende godt, bortset fra Aust Motorsport Audi #4, som først tog et halvt minut for længe, og derefter blev snuppet for at have lavet yderligere en fejl, og fik en Drive-through straf for det. Holdkammeraterne #3 fik faktisk også en Drive-through for en lignende fejl.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 overholdt ikke minimumstiden på 70 sekunder, så de fik også en Drive-through.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 var kommet forbi HCB-Rutronik Racing Audi #31, ved hjælp af lidt hurtigere pitstop.

KÜS Team17 Bernhard Porsche #18
Photo: Gruppe C Photography

Herefter skete der virkelig ting og sager.

MRS GT-Racing BMW #14 endte i en Sandwich mellem BWT Mücke Motorsport Audi #26 og RWT Racing Corvette #13. Ikke nok med at #13 spandt af banen, så skadede det også styretøjet på Sylvests BMW, så han måtte udgå. Igen igen ærgerligt for danskeren. #13 endte med at få en Drive-through straf for sammenstødene.

Robert Renauer lavede en kørefejl i Precote Herberth Motorsport Porsche #1, hvor han kom lidt for langt ud i græsset ved udgangen af Mercedes Arena, og tabte 10 pladser inden han kom forbi.

Fabian Vettel i MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 havde en tur over græsset i Veedol-S Chikanen, men kom tilbage på banen, uden at tabe nogle placeringer.

Adrien de Leener i KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 kunne ikke hold samme fart som kørerne omkring sig, så han var efterhånden nede på 9. pladsen i løbet, efter holdkammerat Cairoli havde sikret P3 i kvalen – det vel og mærke mens holdkammerat Bernhard lå P2.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 & #21
Photo: Gruppe C Photography

Faktisk kom de Leener i problemer kort tid efter, da han forsvarede lidt for hårdt imod Montaplast by Land-Motorsport Audi #28, og pressede Audi’en ind over græsset mod Sving 1. Det gjorde så at Ricardo Feller i #28 ikke kunne bremse i tide, og ramte ind i døren på BWT Mücke Motorsport Audi #25. Samtidig havde kontakten mellem #28 og #18 gjort at højre bagdæk på #18 blev skåret op, så de Leener spandt af banen i næste sving. Slut for deres løb. Dommerne kiggede på sagen, og bestemte sig for at det var 28’erens skyld – måske fordi at han ikke var gået af gassen, da han blev presset ud på græsset.

Max Hofer i Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 skulle passe på med ikke at grine for meget, da han nemt kunne passere de tre andre biler, mens de boksede rundt, og dermed var #29 oppe på P9.

Precote Herbert Motorsport Porsche #1 og Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #21 havde også lidt gnubberier, hvor Renauer brugte rimelig meget kontakt til at komme forbi Mercedes raceren.

Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #19 kørte ekstremt defensivt overfor Callaway Competition Corvette #77, i duellen omkring 7. pladsen i løbet.

HCB-Rutronik Racing Audi #31 & Montaplast by Land-Motorsport Audi #29
Photo: Gruppe C Photography

På næstsidste omgang fik EFP Car Collection by TECE Audi #12 problemer, da Precote Herberth Motorsport Porsche #1 snittede bagenden af Audi raceren. Det gav nogle uro i bilen, så Florian Spengler tabte 5 positioner i løbet af få sving.

Det endte med at Lamborghini tog begge sejre i denne weekend, dog med Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #82 med Franck Perera og Rolf Ineichen som vindere, foran KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 med Timo Bernhard og Klaus Bachler, mens mesterskabsførende HCB-Rutronik Racing Audi #31 med Patrick Niederhauser og Kelvin van der Linde sluttede treer.

#31 har dermed udbygget føringen i Mesterskabet endnu en gang, da Callaway Competition Corvette #77 sluttede tilbage på P8. Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 rykkede op på 3. pladsen, foran Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63.

HCB-Rutronik Racing Audi #31 har nu så stor føring, at de kan sikre sig titlen allerede ved næste løb, såfremt de får udbygget mesterskabsføringen med kun 10 point mere. Uanset hvad der sker ved den næste løbsweekend, er de sikre på at være i Top 3, når den er kørt – så stort et forspring har de i mesterskabet lige nu.

Efter to intensive uger, holder ADAC GT Masters nu pause i 4 uger, inden de vender tilbage på Hockenheimring den 14. og 15. september 2019.

 

Opdatering

Vinderne er efterfølgende blevet diskvalificeret – læs mere her.

Relaterede nyheder