Ericsson skifter til CGR

Marcus Ericsson har fundet en ny arbejdsplads til NTT IndyCar Series 2020.

Den 29-årige svensker skal køre for Chip Ganassi Racing, i en 3. bil, ved siden af landsmanden Felix Rosenqvist samt den 5-dobbelte Indycar mester, Scott Dixon.

Ericsson kørte for Arrow Schmidt Peterson Motorsports i 2019, efter hans Formel 1 karriere på 5 år foreløbig sluttede efter 2018 sæsonen.

Arrow SPM holdet kommer i 2020 til at køre med Chevrolet motorer og forbindelse til McLaren, og her passede svenskeren ikke ind.

Marcus Ericsson
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Han sluttede som 3. bedst Rookie i Indycar 2019, men gik glip af afdelingen i Portland, da Alfa Romeo Formel 1 holdet kaldte ham til Belgien som backup for en lettere skadet Kimi Räikkönen. Han kom dog ikke i brug, da finnen godt kunne køre bilen.

Sådanne afbrydelser er der dog ikke tid til hos CGR holdet, så her kommer der fuldt fokus på den Honda motoriserede Dallara racer, som får startnummer 8. Han bliver nød til at skifte nummer, da #7 tilhører SPM holdet.

Marcus Ericsson fik en enkelt podieplads i debutsæsonen, men der burde være flere i vente. Han har i hvert fald de bedste forudsætninger for dig, især når han har været rundt på alle banerne – på nær Portland International Raceway.

Chip Ganassi Racing har fået plads til en ekstra bil på holdet, efter deres IMSA og Le Mans program med Ford er lukket ned efter 2019 sæsonen, og en stor flok medarbejdere derfor kan skifte tilbage til Indycar. Faktisk kom en stor del af dem fra Indycar programmet, da CGR kørte med 4 biler, men senest kun har haft to biler.

NTT IndyCar Series 2020 starter den 15. marts 2020.

Relaterede nyheder