Bekræftet: Magnussen stopper hos Corvette

Efter mange ugers rygter, er det nu bekræftet fra officiel side – Jan Magnussen stopper hos Corvette Racing.

Danskeren har kørt for det amerikanske hold siden 2004, hvor han blev kaldt ind som 3. kører i de lange løb. Allerede første år vandt han GTS klassen på Le Mans, som blev fulgt op med sejr igen i 2005 og 2006. I 2009 vandt han GT1 klassen for sidste gang, på den franske bane, men var tilbage på podiet i 2014 og 2017.

Jan Magnussen
Photo: JJ Media

Han var fast mand hos Corvette Racing siden 2007, hvor han udover Le Mans, også kørte American Le Mans Series, og sidenhen IMSA serien. Han vandt GT1 kategorien med Johnny O’Connell i 2008, inden han fulgte op med endnu et GT mesterskab med Antonio Garcia i 2013. GTLM titlen blev vundet i både 2017 og 2018, sammen med Garcia, mens makkerparret sluttede 3’er i dette års mesterskab.

Corvette Racing #3
Photo: JJ Media

Ordlyden i Corvette Racings pressemeddelelse hedder at Magnussen vil gå efter nye mål udenfor Corvette Racing, hvilket kunne tyde mere i retning af at Magnussen selv har trukket i bremsen, fremfor at det er arbejdsgiveren. Men det får man næppe nogen af parterne til at indrømme endegyldigt.

Corvette Racing annoncerer de nye kørersammensætninger til IMSA og Le Mans 2020 på et senere tidspunkt.

Relaterede nyheder