ECR ansætter ung hollænder

Ed Carpenter Racing har ansat en ny kører til deres bil #21 i NTT IndyCar Series 2020.

Det bliver den 19-årige hollænder Rinus VeeKay, der sluttede toer i Indy Lights mesterskabet i 2019 sæsonen. Han pressede Oliver Askew gennem størstedelen af sæsonen, som har fået et sæde hos Arrow McLaren SP.

VeeKay er dog ikke født med det efternavn, men har ligesom så mange andre racerkørere, som er rejst til USA, ændret lidt på navnet, så det er blevet nemmere at udtale. Oprindelig er han født Rinus van Kalmthout, som huserede gokartbanerne rundt i Europa gennem 7 sæsoner. Da han skulle i gang med formelbilerne, tog han dog hurtigt det valg at satse på USA, hvor han kørte i US F2000 mesterskabet i 2017 (som han sluttede toer i), Pro Mazda i 2018 (som han vandt) og Indy Lights i 2019 (som han sluttede toer i).

Rinus VeeKay
Photo: Indycar.com / Doug Mathews

Han har en stor opbakning fra hjemlandet, og der plejer at være store Jumbo klistermærker på siden af bilen – Jumbo som også tidligere er kendt fra Formel 1, men aktuelt primært fra sportsvognsløb, hvor de har deres egen racerbil.

Dermed siger holdet også farvel til Spencer Pigot, der kørte i 21’eren gennem 2019 sæsonen. Bil nummer 20 blev delt af Ed Jones og teamejer Ed Carpenter, men det er endnu uvist om Jones vender tilbage. Det blev dog annonceret i dag, at Carpenter selv fortsætter i 20’eren på ovalerne, mens der skal være en anden kører som kører på de almindelige baner, som Carpenter ikke rigtig har den store fidus til.

NTT IndyCar Series 2020 starter den 15. marts i St. Petersburg, Florida.

Relaterede nyheder