Palou til Dale Coyne

Dale Coyne Racing har fundet deres første kører til NTT IndyCar Series 2020.

Det bliver spanske Alex Palou, som skal køre for det amerikanske hold.

Palou har senest kørt i Super Formula serien i Japan, som tidligere hed Formel Nippon. Her vandt han Rookietitlen, og vandt derudover løb generelt.

Han tager også Team Goh navnet med til USA, så hans bil officielt bliver drevet af Daly Coyne Racing with Team Goh. Han kørte for Team Goh i den japanske Super GT klasse i 2019. Goh navnet vækker måske minder, for dem som kan huske 15 år tilbage, til 24 timers løbet i Le Mans, hvor Tom Kristensen vandt løbet med netop det japanske team.

Den 22-årige racerkører har ikke tidligere kørt i USA, så ikke blot skal han vende sig til en ny bil. Han skal også lære helt nye baner, og ikke mindst ovaler at kende. Han har dog testet en Indycar racer tidligere på året på Mid-Ohio banen, så han allerede har lidt indtryk af, hvad han går ind til.

Alex Palou
Graphics: Dale Coyne Racing

Det bliver første gang siden 2012, at der er en spanier med i Indycar serien, som skal køre en fuld sæson. Det var Oriol Servia, som siden da har deltaget i et eller flere løb om året – på nær 2019, hvor han ikke engang prøvede på at kvalificere sig til Indianapolis 500 løbet i maj måned. Der har dog også været en anden spanier på manges læber siden, med Fernando Alonso i Indy 500 i 2017, og ikke mindst selvsammes mislykkedes forsøg på at kvalificere sig til 2019 udgaven af løbet.

Alex Palou skal erstatte Sebastien Bourdais, som blev afskediget for en måneds tid siden, men så sidenhen har fundet nyt arbejde i sportsvognsverdenen. Dale Coyne Racing offentliggør Palou’s holdkammerat i starten af det nye år.

NTT IndyCar Series 2020 starter den 15. marts i St. Petersburg, Florida.

Relaterede nyheder