Alonso endelig bekræftet til Indy 500

Efter mange måneders snakken frem og tilbage, er det endelig bekræftet – Fernando Alonso kommer til start ved den 104. udgave af Indianapolis 500, som køres den 24. maj 2020.

Den 38-årige spanier skal køre for Arrow McLaren SP, hvor han får holdets 3. bil til Indy 500.

Rygterne har svirret i mange måneder, og gennem en stor del af efteråret og vinteren, har det set ud til at han skulle køre hos Andretti Autosports. Der er dog det lille problem, at de kører med Honda motorer, og Honda i Japan har stadig ikke glemt de udtalelser som Alonso kom med i Formel 1 tiden omkring motorens præstationer bag i McLaren raceren. Umiddelbart virkede alle sten til at være ryddet af vejen, så de kunne starte på en frisk hos Andretti, med en Honda motor bag i bilen – men det var indtil Honda i Japan blev spurgt, og så kom der et stort NEJ tilbage, og annonceringen måtte afblæses med meget kort varsel. Sidenhen har de skrevet kontrakt med James Hinchcliffe, som skal køre holdets 6. bil ved tre løb i år.

Fernando Alonso Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Alonso debuterede i Indy 500 i 2017 for Andretti Autosports, og vendte tilbage i 2019, hvor han kørte for McLaren Racing. Alting gik galt for holdet, lige fra allerførste test, og blev heller ikke bedre da han smadrede den primære bil få dage før kvalifikationen til Indy 500. Derved måtte han over i reservebilen, som slet ikke var klar. Først set kom de på banen, og kunne slet ikke finde farten, og endte med slet ikke at kvalificere sig til løbet, hvilket var en blanding af skuffelse og skandale.

Derfor har McLaren indgået et samarbejde med Schmidt Peterson Motorsports til 2020 sæsonen, så holdet kommer til at hedde Arrow McLaren SP. Alt er skiftet ud på kørerfronten, hvor James Hinchcliffe og Marcus Ericsson ikke længere er hos holdet. I stedet skal Oliver Askew og Patricio O’Ward kører hele sæsonen, suppleret op med Alonso til Indy 500 – såfremt alle tre kvalificerer sig.

Fernando Alonso arbejder i øjeblikket på at vinde den såkaldte Triple Crown indenfor motorsport, da han allerede har vundet Formel 1 i Monaco og 24 timers løbet i Le Mans, og nu blot mangler Indy 500 i den samling. Derudover har han på det seneste også vundet FIA World Endurance Championship i LMP1 kategorien, samt Daytona 24 timers løbet, plus deltaget i Dakar rallyet.

Alonso kommer til at køre med startnummer 66, med det meget mundrette bilnavn Ruoff Mortgage Arrow McLaren SP Chevrolet. Han får Craig Hampson som ingeniør på bilen. Hampson var tidligere hos Dale Coyne Racing, hvor han arbejdede sammen med Sebastien Bourdais, og opnåede nogle næsten utopiske resultater for det lille hold, mod alle de store. Så man kan i hvert fald ikke skyde skylden på ham, hvis kvalifikationen til Indy 500 glipper i år.

Relaterede nyheder