Ingen Le Mans testdag i 2020

ACO har annonceret, at der ikke bliver nogen Le Mans testdag i 2020.

Begrundelsen er på grund af logistiske udfordringer, da 24 timers løbet for motorcykler køres den sidste weekend i august. Blot 3 uger senere køres 24 timers løbet for biler.

Le Mans ugen kommer til at starte den 13. og 14. september med teknisk kontrol af bilerne. Lokationen for denne kontrol er ikke endelig bekræftet endnu. Traditionelt set foregår denne kontrol i bymidten af Le Mans by, men det er altså ikke givet i år.

Onsdag og torsdag køres de frie træninger samt kvalifikationer, mens løbet som altid køres lørdag og søndag.

Den nærmere tidsplan er endnu ikke klar fra arrangørerne, men det bestemt ikke usandsynligt, at der bliver lidt mere køretid for holdene, når de 8 timers testdag ikke er til stede i år. Man skal huske på at nye kørere, som ikke tidligere har kørt på Circuit de la Sarthe, fortsat skal køre 10 omgange i løbet, for at de er kvalificeret til at deltage i løbet. Dertil skal der køres 3 omgange i mørke, hvilket gælder alle kørere i feltet, uanset erfaring.

Kessel Racing Ferrari #83
Photo: JJ Media

Selvom testdagen bliver anset som at være et must, så blev den faktisk kun introduceret i 1959, og frem til 1974. Testdagen var tilbage igen i 1986 og 1987, men var først tilbage mere permanent på programmet i 1993. I 2009 og 2010 blev testdagen også droppet grundet den økonomiske krise. Holdene forlangte dog at få den tilbage på kalenderen, og så har den har været fast bestanddel siden.

Det har dog ikke altid kun været en testdag. Tidligere var det en reel præ-kvalifikation, hvor mere end 50 biler mødte op, og det kun var de hurtigste, som fik starttilladelse. Det var dog meget dyrt for holdene, at hele sæsonens økonomi ville blive afgjort af en enkelt test. Derfor er holdene de seneste mange år blevet udvalgt i god tid inden løbet, så holdene allerede i februar eller marts måned har vidst, om de skal køre Le Mans eller ej.

24 timers løbet på Le Mans 2020 køres den 19. og 20. september.

Relaterede nyheder