Indianapolis løb ændrer Indycar kalenderen

NTT IndyCar Series har virkelig rystet posen hvad angår 2020 kalenderen.

Baggrunden for disse store ændringer er naturligvis COVID-19 virussen, som allerede har snuppet de første løb på kalenderen.

Nu har Indycar meldt ud, at de to løb på Indianapolis Motor Speedway, inklusiv Indy 500, bliver skubbet til senere på sæsonen.

Detroit løbene i slut maj er stadig på kalenderen, efterfulgt af løbet på Texas Motor Speedway. Road America og Richmond løbene holder fast i deres juni datoer, mens GMR Grand Prix skal køres den 4. juli.

Det bliver en kæmpe event på Indianapolis Motor Speedway, hvor IndyCar og NASCAR Xfinity skal deles om banen. Begge serier skal køre på inderkredsen af ovalen, hvor Sving 1 og start-mål langsiden bliver brugt, ligesom vi så det ved blandt andet Formel 1 og MotoGP. Det kan give et kæmpe boost til begge serier, hvor Xfinity allerede har det kæmpe scoop at Tony Stewart gør comeback, efter flere års pause.

Herefter står den på gaderne i Toronto og Iowa Speedway i juli måned, mens hele august er ændret.

IndyCar Grand Prix 2019 start
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Mid-Ohio løbet er flyttet frem til den 9. august, hvilket er en uge tidligere end planlagt. Det er fordi at Indy 500 overtager hele kalenderen fra 12. august indtil 23. august. De halvanden uge står på de sædvanlige træninger og kvalifikationer, inden selve løbet køres søndag den 23. august.

Ugen efter står den på endnu en oval, da løbet på Gateway ovalen er blevet skubbet en uge på grund af Indy 500.

I september står den på Portland og WeatherTech Raceway Laguna Seca, mens St. Petersburg er kommet på som en TBD som finaleløb. Det skulle ellers have været åbningsløb på sæsonen, men nu vil serien og byen måske forsøge at få den klemt ind i kalenderen alligevel – men altså som sæsonfinale, da der ikke er tid inden da.

Det er dog svært at sige, om det bliver de sidste ændringer på kalenderen, da meget kan ske på 2 måneder. Detroit er trods alt en gadebane, hvor opbygningen skal starte nogle uger inden, og såfremt folk ikke må gå uden for en dør, som er de aktuelle regler i visse egne af USA i skrivende stund, så bliver det svært at få til at passe ind. Så er et lidt nemmere med en oval eller permanent racerbane som Texas og Road America senere i juni måned.

Men kommer den nye kalender til at stå til troende, så bliver det kun Long Beach, COTA og Barber Motorsports Park som falder ud af kalenderen, såfremt St. Petersburg kan kommer tilbage på kalenderen.

Hele den opdaterede kalender ser ud som følger:

Lørdag, 30. maj

Streets of Detroit Race 1 

Søndag, 31. maj

Streets of Detroit Race 2 

Lørdag, 6. juni

Texas Motor Speedway 

Søndag, 21. juni

Road America 

Lørdag, 27. juni

Richmond Raceway 

Lørdag, 4. juli

Indianapolis Motor Speedway Road Course 

Søndag, 12. juli

Streets of Toronto 

Lørdag, 18. juli

Iowa Speedway 

Søndag, 9. august

Mid-Ohio Sports Car Course 

Søndag, 23. august

Indianapolis 500 Mile Race 

Søndag, 30. august

World Wide Technology Raceway at Gateway

Søndag, 13. september

Portland International Raceway 

Søndag, 20. september

WeatherTech Raceway at Laguna Seca 

TBD Expected Finale

Streets of St. Petersburg

Relaterede nyheder