4 amerikanske biler melder fra til Le Mans

Startlisten til 24 timers løbet i Le Mans 2020 har fået et noget andet udseende, end for blot få dage siden.

Fire af de nordamerikanske biler har sendt besked til arrangørerne, at de desværre ikke tager til Le Mans i år, selvom de blev udtaget til løbet for to måneder siden.

Det drejer sig om de to Porsche GTE Pro racere fra Nordamerika, som i stedet har valgt at blive hjemme, og fokusere på IMSA. Det samme gør sig gældende for Corvette Racing, som heller ikke drager til Frankrig med deres helt nye C8.R model.

Begge oplyser at det er en kombination af datoændringen, som gør at løbet rykker hen til weekenden før der køres IMSA på Mid-Ohio banen, men også situationen omkring COVID-19, som eventuelt kan give nogle vanskeligheder omkring rejsen til og fra løbet, samt de økonomiske konsekvenser af at store dele af samfundet, og ikke mindst USA, er lukket ned. Dermed er GTE Pro kategorien reduceret ned til 7 deltagende biler, hvor kun Risi Competizione stiller op med en ekstra Ferrari, udover AF Corse, Porsche og Aston Martin, som er faste deltagere i FIA WEC.

Porsche #93
Photo: JJ Media

Der er ikke kommet nogen udmelding fra ACO, som er arrangørerne af 24 timers løbet, omkring hvilke biler som så rykker ind på startlisten. Det formodes at ByKolles Racing Team, IDEC Sport (med bil nummer 2), High Class Racing (med bil nummer 2) samt Proton Competition (med bil nummer 4) er dem som skal erstatte de fire andre biler, men da hverken ACO eller disse hold vil bekræfte noget, er vi måske endnu længere nede på listen.

Vi krydser fingre for at der ikke kommer flere afbud, men der er stadig lang tid til september, og European Le Mans Series har endnu ikke været på banen endnu. Så man kan frygte flere afbrud grundet den globale situation.

Relaterede nyheder