Ingen dramatik i toppen af ADAC GT Masters

Den 2. afdeling af ADAC GT Masters 2020 blev afviklet på Lausitzring, og blev ligesom gårsdagens løb kørt i flot solskinsvejr.

Team WRT Audi #32 med Charles Weerts og Dries Vanthoor havde Pole Position, foran gårsdagens vindere, Toksport WRT Mercedes #22 med Luca Stolz og Maro Engel, inden Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Sven Müller og Robert Renauer. For øvrigt har de to WRT hold ikke noget at gøre med hinanden – Audi holdet er belgisk, mens Mercedes holdet er fra Tyskland.

MRS GT-Racing BMW #14 med Jens Klingmann og Nicolai Sylvest startede løbet fra P27 – altså kun marginalt bedre end Sylvest’s kvalifikation til gårsdagens løb.

Callaway Competition Covette #77 med Markus Pommer og Jeffrey Schmidt havde fået 10 startpladsers straf for deres sammenstød i går, og skulle derfor starte fra P24.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 Photo: Gruppe C Photography

Starten blev endnu en nærvøs omgang, ligesom i gårsdagens løb, hvor Precote Herberth Motorsport Porsche #99 fik en rigtig god start, og var oppe at snuse til P1, inden de måtte flette ind på P3 igen.

BWT Mücke Motorsport Audi #25 havde et spin på første omgang grundet en punktering, og røg derved helt ned til sidstepladsen.

Schubert Motorsport BMW #10 med Nick Yelloly bag rattet, snittede muren på vej ud på baglangsiden, og det ødelagde hjulophænget på M6 GT3 raceren, hvorefter Yelloly måtte humpe tilbage til pitten, og udgå.

Det gik ikke meget bedre for MRS GT-Racing BMW i dagens løb, hvor Jens Klingmann måtte pitte efter 10 minutter, og parkere bilen i garagen, med et teknisk problem.

MRS GT-Racing BMW #14 Photo: Gruppe C Photography

Callaway Competition Corvette #77 var på vej frem gennem feltet, og overhalede Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 med lethed, i kampen om 19. pladsen i løbet.

Dagens obligatoriske kørerskift foregik uden problemer for nogen af holdene.

Schubert Motorsport BMW #9 var en tur igennem gruset, efter Aidan Reid tabte bilen på egen hånd, men kom igennem uden skader.

Der var kontakt i midterfeltet mellem T3-HRT Motorsport Bentley #72 og Schütz Motorsport Mercedes #36, hvor #72 med Constantin Schöll endte med at sidde fast i gruset, så der måtte en Safety Car periode til, for at få ham slæbt ud af gruset igen.

Dermed var forspringet for Team WRT Audi #32 helt væk, som til tider havde været helt oppe på omkring 15 sekunder, inden Safety Car perioden.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 Photo: Gruppe C Photography

Løbet blev genstartet med lige over 12 minutter igen, hvor #32 var så heldig at have en buffer i form af BWT Mücke Motorsport Audi #25 mellem sig selv og Toksport WRT Mercedes #22.

Der var lidt spændende kørsel mellem KÜS Team75 Bernhard Porsche #17, Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 og Schütz Motorsport Mercedes #36, hvor der blev gnubbet lidt skærme, og skåret lidt ind over græsset, og diverse andre underlag. Men alle så ud til at komme igennem det uden alvorlige skader på bilerne. Dommerne kiggede på lidt på episoden, og beordrede #17 til at falde bag #20 igen.

Rutronik Racing Audi #31 fik kæmpet sig forbi mærkekollegaerne fra Land Motorsport #29, i duellen omkring 6. pladsen.

Der var problemer for GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 på allersidste omgang, da Albert Costa spandt rundt, og måtte udgå, inden han så målflaget. De lå ellers til at køre en 5. plads hjem, men endte i stedet med nul point til kontoen i dagens løb.

Team WRT Audi #32 Photo: Gruppe C Photography

Den største spænding om top 3 i dagens løb, viste sig at have været på første omgang af løbet. I hvert fald kørte Team WRT Audi #32 med Charles Weerts og Dries Vanthoor en sikker sejr hjem, foran Toksport WRT Mercedes #22 med Luca Stolz og Maro Engel, og Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Sven Müller og Robert Renauer på tredjepladsen.

Toksport WRT Mercedes #22 har føringen i mesterskabet, foran SSR Performance Porsche #92 med Michael Ammermüller og Christian Engelhart, mens Team WRT Audi #32 sprang op på 3. pladsen i mesterskabet.

Nu har holdene to ugers pause, inden den står på 3. og 4. afdeling af ADAC GT Masters 2020, som skal køres på Nürburgring.

Relaterede nyheder