Intens afslutning på Le Mans

Det blev nogle yderst spændende sidste 4 timer af dette års 24 timers løb i Le Mans.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 fik en 10 sekunders pitstop straf, for at have kørt for hurtigt i en Slow Zone.

Rebellion Racing #1 havde hentet #3 på banen, men der kom ordre fra pitmuren, at de to biler ikke måtte kæmpe. Gustavo Menezes i #1 var meget frustreret over det, og brokkede sig over radioen, men fik at vide, at han bare skulle holde afstand!

Det lykkedes dog #1 at komme forbi igen, ved at være vedholdene.

JOTA #38
Photo: JJ Media

Team Project 1 Porsche #89 kørte pludselig langsomt ude på banen. De havde haft noget kontakt på højre side, hvor der manglede en stor del af sidepanelet, plus der var en punktering på højre forhjul. Bilen kom tilbage til pitten, hvor den blev skubbet ind i garagen til reparationer.

Rebellion Racing #3 med Louis Deletraz fik udbremset sig selv i Indianapolis, og røg ud i gruset, og klippede dækmuren med bagenden af bilen. Derfor kørte han straks i pit. Det viste sig dog at der skulle mere end blot en ny bagende på, da bilen ikke ville starte, og dermed måtte mekanikerne skubbe bilen ind i garagen. Det tog så lang tid, at de mistede 3. pladsen til Toyota Gazoo Racing #7.

Team Project 1 Porsche #89
Photo: JJ Media

United Autosports #22 holdt fast i føringen i LMP2, hvor holdet valgte at sætte Phil Hanson i bilen, til det sidste stint.

Dempsey-Proton Racing Porsche #99 kørte af banen i Tertre Rouge, hvor Lucas Legeret lige nøjagtig ramte enden af dækmuren, og skadede fronten kraftigt på 911 RSR raceren. Han kørte og dryssede vragdele ned af Mulsanne langsiden, så det, kombineret med at dækmuren skulle repareres, udløste en Slow Zone.

Toyota Gazoo Racing #7 havde et kort tur ud i gruset, men kom tilbage på banen igen.

Aston Martin Racing #97
Photo: JJ Media

Jean-Eric Vergne lavede det der lignede en meget ukarakteristisk fejl i G-Drive Racing #26, da han kom for langt ud i Indianapolis, og var lige ved at køre helt ud i skoven. Han fik bilen i bakgear, og kom tilbage på banen, men 3. pladsen var tabt. Det viste sig at være hjulophænget der gik i stykker, men det blev repareret i pitten.

SO24 HAS by Graff #39 kørte af banen i Porsche kurverne, og ramte dækmuren meget hårdt, så hele fronten af bilen var smadret, og bilen var ude på stedet. James Allen kunne selv forlade bilen, da først lægen havde givet ham lov til det, men han skulle alligevel en tur forbi medical center, for at blive tjekket.

TF Sport Aston Martin #90
Photo: JJ Media

Det udløste en Safety Car, så bilen kunne fjernes på sikker vis.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Matt Campbell og AF Corse Ferrari #83 med Nicklas Nielsen bag rattet kæmpede indædt omkring 2. pladsen i GTE Am.

United Autosports #22 pittede med 9 minutter tilbage af ræset, hvor en ekstatisk Filipe Albuquerque fulgte med fra pitten, og kom tilbage på banen blot 6 sekunder foran JOTA #38. Anthony Davidson i #38 hentede Hanson i #22 med adskillige sekunder på den efterfølgende omgang – inden Davidson så også dykkede i pit. Dermed kunne UA #22 ånde lettet op.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

Efter 24 intense timer, vandt Toyota Gazoo Racing #8 med Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley, med 5 omgange ned til Rebellion Racing #1 med Gustavo Menezes, Norman Nato og Bruno Senna, mens Toyota Gazoo Racing #7 med Mike Conway, Kamui Kobayashi og Jose Maria Lopez tog den sidste podieplads. Rebellion Racing #3 så også målflaget, så kun ByKolles Racing Team #4 udgik blandt LMP1 bilerne.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

I LMP2 kategorien var det United Autosports #22 med Phil Hanson, Filipe Albuquerque og Paul Di Resta som vandt løbet med 32 sekunder, foran JOTA #38 med Anthony Davidson, Antonio Felix da Costa og Roberto Gonzalez, mens de lokale favoritter fra Panis Racing #31 med Julien Canal, Matthieu Vaxiviere og Nico Jamin sluttede på 3. pladsen.

G-Drive Racing #26 med Roman Rusinov, Jean-Eric Vergne og Mikkel Jensen sluttede på en, for dem, skuffende 5. plads, efter de havde været med helt fremme indtil elektriske problemer satte ind, hvorefter de fik kørt sig tilbage til 3. pladsen, inden JEVs ophængsbrud.

High Class Racing #33 med Mark Patterson, Kenta Yamashita og Anders Fjordbach udgik cirka halvvejs i løbet med gearkasseproblemer.

LMP2 Podium
Photo: JJ Media

GTE Pro kategorien havde haft en intens duel mellem AF Corse Ferrari #51 og Aston Martin Racing #97 gennem størstedelen af løbet. Først til allersidst i løbet, kunne AMR #97 med Maxime Martin, Alexander Lynn og Harry Tincknell krydse målstregen først, med halvandet minut ned til sidste års vindere i AF Corse #51 med James Calado, Alessandro Pier Guidi og Daniel Serra.

Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Richard Westbrook sluttede på en tilfredsstillende 3. plads i mesterskabet, når man ser på at deres nærmeste konkurrent i mesterskabet inden weekenden – Porsche #92 med Laurens Vanthoor, Kevin Estre og Michael Christensen sluttede helt tilbage på 6. pladsen.

AF Corse Ferrari #71 udgik på allersidste omgang, og blev derfor ikke klassificeret, og så kan det mandskab godt vinke farvel til enhver chance i VM.

GTE Pro Podium
Photo: JJ Media

TF Sport Aston Martin #90 med Salih Yoluc, Charlie Eastwood og Jonny Adam fuldendte den perfekte weekend for AMR, da de vandt GTE Am med små 50 sekunder ned til Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Christian Ried, Riccardo Pera og Matt Campbell, mens AF Corse Ferrari #83 med Francois Perrodo, Emmanuel Collard og Nicklas Nielsen sluttede 3’er, blot 3 sekunder fra andenpladsen.

Jan Magnussen blev den næstbedste dansker i GTE Am, da han sammen med Richard Heistand og Maxwell Root sluttede sekser for JMW Motorsport Ferrari #66. Ret flot at holdet, når man tænker på at ingen af kørerne havde sat i bilen før torsdag morgen.

GTE Am Podium
Photo: JJ Media

Iron Lynx Ferrari #85 med Manuela Gostner, Rahel Frey og Michelle Gatting sluttede på en, for dem, skuffende 9. plads, 7 omgange fra den vindende bil.

Der var en mere ren kvindebil med i feltet. Det var i LMP2 med Richard Mille Racing Team #50, kørt af Sophia Flörsch, Tatiana Calderon og Beitske Visser. Den trio sluttede på 9. pladsen, hvilket var rigtig flot, da alle tre var debutanter i Le Mans løbet, og Flörsch kun har kørt en weekend, og Visser to weekender i bilen før løbet.

LMP1 Podium
Photo: JJ Media

Mesterskabspointene er endnu ikke udregnet, men dem bringer vi i en separat artikel senere.

Nu kan alle FIA World Endurance Championship holdene tage hjem, og få bilerne klargjort til sæsonfinalen i Bahrain om to måneder. European Le Mans Series holdene skal derimod allerede i aktion om 3 uger på Monza, hvor de kører sæsonens næstsidste løb.

Relaterede nyheder