Le Mans 2020 – de midterste timer

24 timers løbet på Le Mans havde den længste nat i løbets historie.

G-Drive Racing by Algarve #16 mekanikerne kæmpede videre garagen, men de tekniske problemer på bilen var for store, så holdet gav op, lidt før midnat.

Den “originale” G-Drive Racing #26 fik problemer, hvor Roman Rusinov måtte humpe rundt, næsten en hel omgang, hvor han flere gange måtte stoppe og starte bilen. Han fik den tilbage til pitten, hvor mekanikerne hurtigt kunne løse fejlen, så de kunne komme tilbage på banen.

WeatherTech Racing Ferrari #63 var en tur igennem gruset, nedenfor Dunlop Broen, hvorefter Jeff Segal pittede, og mekanikerne gik i gang med at skifte bremserne på bilen.

Der var dramatik hos MR Racing Ferrari #70, da der blev spildt lidt benzin i forbindelse med et pitstop, som der gik ild i. Heldigvis blev det hurtigt slukket igen, så mekanikerne kunne fortsætte pitstoppet. De havde også et spin, med Takeshi Kimura bag rattet, som heller ikke ligefrem hjalp på deres placering i løbet.

AF Corse Ferrari #71
Photo: JJ Media

Thomas Laurent havde et spin i Signatech Alpine Elf #36 midt i Porsche kurverne, meget lig med den som vi så tidligere med Alexander West. Laurent undgik dog at ramme muren, så kunne fortsætte uden problemer – men sikkert med en noget højere puls end før spinnet.

Jackie Chan DC Racing #37 blev diskvalificeret fra løbet, da det viste sig, at Gabriel Aubry havde fået en reservedel leveret ud til Arnage svinget, hvor bilen holdt stoppet tidligere i løbet. Det er meget fy fy, da man kun må reparere bilen med de ting, som man har med i bilen.

High Class Racing #33 med Mark Patterson, Kenta Yamashita og Anders Fjordbach måtte trække sig, efter alle de tekniske problemer på bilen.

Halvvejs i løbet var Toyota Gazoo Racing #7 i front af LMP1, United Autosports #32 i LMP2, AF Corse Ferrari #51 i GTE Pro, og Aston Martin Racing #98 i GTE Am.

Jackie Chan DC Racing #37
Photo: JJ Media

G-Drive Racing #26 med Mikkel Jensen var 6’er i LMP2 kategorien, efter problemerne med bilen. AMR #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen var treer, mens Porsche #92 med Michael Christensen var otter blandt GTE Pro bilerne. I GTE Am var Nicklas Nielsen i AF Corse Ferrari #83 på P3, JMW Motorsport Ferrari #66 med Jan Magnussen P7, og Iron Lynx Ferrari #85 med Michelle Gatting på 11. pladsen.

DragonSpeed #27 havde kørt for hurtigt i en Slow Zone, så de fik en 1 minutters Stop & Go straf.

IDEC Sport #17, Rebellion Racing #3, Iron Lynx Ferrari #60, Aston Martin Racing #98 havde også haft lidt for travlt i en Slow Zone, men de kunne nøjes med 10 sekunders pitstop straf, da forseelsen ikke havde været helt så alvorlig.

Toyota Gazoo Racing #7 havde problemer med turboen, så de også måtte skifte udstødningen. Det kostede dem cirka en halv time i pitten, og mistede derved føringen, og røg ned på 4. pladsen i LMP1 kategorien.

Aston Martin Racing #97
Photo: JJ Media

Red River Sport Ferrari #62 havde også været lidt for frisk i en Slow Zone – 1 minutters Stop & Go straf.

Iron Lynx Ferrari #75 havde et spin ved udgangen af Porsche kurverne, men undgik heldigvis at ramme noget, efter ikke blot et, men hele to 360 graders spin.

DragonSpeed #21 måtte udgå med motorproblemer, og dermed var Juan Pablo Montoya’s drømme om “The tripple crown” ovre for i år. Efter at have vundet både Monacos F1 Grand Prix, og Indy 500, mangler han kun at stå øverst på podiet på Le Mans.

Racing Team Nederland #29 og WeatherTech Racing Ferrari #63 stødte sammen i Tertre Rouge, hvilket desværre betød at #63 måtte udgå, mens #29 fik humpet sig tilbage til pitten, men mange omgange bagude. Dommerne kiggede på episoden, og gav Ferrari’en skylden. Samtidig udløste det en Safety Car, så de kunne rydde bilerne på sikker vis.

TF Sport Aston Martin #90
Photo: JJ Media

Inter Europol Competition #34 måtte en tur i garagen, da der var problemer med generator og benzinpumpe på bilen. De var dog i forvejen et stykke ned i LMP2 rækkerne, men alligevel synd for det polske hold, i deres andet Le Mans.

MR Racing Ferrari #70 måtte udgå fra løbet, da Kei Cozzolino stoppede ude på banen. Det japanske hold, som i bund og grund var Car Guy holdet, har dog så meget smag for Le Mans, at de med stor sandsynlighed kommer tilbage i 2021.

Porsche #91 fik problemer med servostyringen, præcis som søsterbilen #92 havde tidligere i løbet. Det måtte de pitte for at få repareret, og det sendte dem ud af topkampen i GTE Pro.

Iron Lynx Ferrari #75 måtte pitte med tekniske problemer, og kom aldrig tilbage på banen igen.

DragonSpeed #27 døjede også med motorproblemer, ligesom søsterbilen måtte udgå på. Mekanikerne kæmpede dog videre med #27, hvor mekanikerne forsøgte at skifte tændrør, lambda sensor og meget meget mere.

Aston Martin Racing #98 lå lunt i svinget i GTE Am, indtil deres baghjulsophæng knækkede, og de måtte pitte, for at få det repareret. Det sendte dem langt bagud i den tætte kategori.

DragonSpeed #27 & JOTA #38
Photo: JJ Media

Det blev heller ikke bedre, da de blev snuppet i at have kørt for hurtigt i en Slow Zone, så de fik en 1 minutters Stop & Go straf oveni.

Nielsen Racing #24 blev dømt for samme forseelse, med samme straf.

United Autosports #32 mistede føringen i LMP2, da Job van Uitert måtte pitte med en lækkende olieslange, som mekanikerne måtte skifte i garagen. Det gjorde at de røg ud af top 10 i kategorien.

United Autosports #32
Photo: JJ Media

Team Project 1 Porsche #89 havde en punktering på højre forhjul, og måtte derfor humpe tilbage til pitten, for at få et nyt dæk på.

HubAuto Racing Ferrari #72 spandt af banen før Tertre Rouge. Morris Chen holdt midt på banen, og valgte derfor at bakke derfra. Uheldigvis fik han bakket ud i gruset, så der måtte en Slow Zone og en teleskoplæsser, for at få taiwaneren tilbage på asfalten.

Spirit of Race Ferrari #54 og Aston Martin Racing #95 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de havde lavet en fejl i forbindelse med et tidligere pitstop. #54 havde ikke haft alle mekanikerne væk fra bilen, inden motoren blev startet, mens #95 fik startet motoren, mens mekanikerne var i gang med at skifte dæk.

Rebellion Racing #1
Photo: JJ Media

Racing Team Nederland #29 var tilbage i garagen, efter deres tidligere problemer i løbet.

Rebellion Racing #1 mistede andenpladsen i løbet, da mekanikerne havde problemer med at skifte næsen på bilen. Det gjorde at holdkammeraterne i #3 rykkede frem på andenpladsen.

Proton Competition Porsche #78 fik en 30 sekunders pitstop straf, for at have lavet en fejl i forbindelse med et pitstop.

Efter 20 timers ræs var Toyota Gazoo Racing #8 i front af LMP1, United Autosports #22 i LMP2, Aston Martin Racing #97 i GTE Pro, og TF Sport Aston Martin #90 i GTE Am.

Aston Martin Racing #95
Photo: JJ Media

De danske biler – Mikkel Jensen i G-Drive Racing #26 LMP2 på P3, AMR #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen på P3 i GTE Pro, Michael Christensen i Porsche #92 på P7 i samme kategori. I GTE Am var Nicklas Nielsen i AF Corse Ferrari #83 på andenpladsen, JMW Motorsport Ferrari #66 med Jan Magnussen sekser, og Iron Lynx Ferrari #85 med Michelle Gatting på 9. pladsen.

4 timer tilbage…

Relaterede nyheder