Sen straf afgjorde søndagsløb på Sachsenring

ADAC GT Masters 2020 havde endnu et løb at køre på Sachsenring nær Chemnitz.

Rutronik Racing Audi #8 med Carrie Schreiner og Dennis Marschall havde taget Pole Position, foran Toksport WRT Mercedes #22 med Luca Stolz og Maro Engel, og Rutronik Racing Audi #31 med Kelvin van der Linde og Patric Niederhauser.

Inden løbet var #22 og #31 fuldstændig på samme pointantal, mens holdet på 3. pladsen, SSR Performance Porsche #92 endnu en gang havde haft en skidt kvalifikation, og dermed kun skulle starte fra 18. pladsen.

Precote Herberth Motorsport Porsche #7 måtte starte løbet fra pitten, grundet problemer i kvalifikationen.

Der blev en kaotisk start på løbet, hvor Polemanden blev fuldstændig opslugt af feltet, hvor Toksport WRT Mercedes #22 tog føringen ind i Sving 1, foran GRT Grasser Racing Team Lambo #63 og Callaway Competition Corvette #77, mens #8 var helt nede på 4. pladsen.

Toksport WRT Mercedes #22
Photo: Gruppe C Photography

Bag dem var der virkelig ballade, da MANN-FILTER Team HTP Winward Mercedes #47 stødte sammen med GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 og Precote Herberth Motorsport Porsche #99 i midterfeltet, hvor Maximilian Götz måtte køre en hel omgang med motorhjelmen åben. Det gav et harmonika sammenstød bagved dem, hvor BWT Mücke Motorsport Audi #26 med Stefan Mücke kørte op bagi T3-HRT-Motorsport Bentley #72 med Sebastian Morris.

Det udløste naturligvis en Safety Car, så alle biler kunne bjerges, som alt i alt kostede 5 biler.

Heldigvis kom løbet hurtigt i gang igen, hvor Toksport WRT Mercedes #22 stak afsted fra feltet, uden de store kampe bagved Engel.

Precote Herberth Motorsport Porsche #7 måtte også udgå med tekniske problemer. En skidt søndag for det tidligere mesterskabshold.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63
Photo: Gruppe C Photography

Pludselig fløj Toksport WRT Mercedes #22 af banen, og skøjtede gennem gruset. Maro Engel fik en teknisk defekt gennem Sving 3, så han røg af banen. Han kunne dog køre bilen lidt videre, men kun hen til nærmeste flagpost, som kunne slæbe bilen væk.

Igen igen, var der problemer med pitstoppene, hvor gårsdagens vinder DLV-Team Schütz Motorsport Mercedes #36 ikke overholdt minimumstiden for det obligatoriske pitstop. Det betød dog ikke det helt store, da de måtte udgå fra løbet.

De var heldigvis de eneste, som røg i fælden denne gang.

Der kom Safety Car med 24 minutter tilbage af løbet, da Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #21 holdt i gruset i Sving 1. Jimmy Eriksson endte derude, efter Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 blev ramt af KNAUS Team HTP Winward Mercedes #48, og #29 så blev sendt ud i svenskeren, som kun lige var kommet ud af pitten, fra hans køreskifte. Dermed var det en ekstrem kort søndag for ham, med kun få hundrede meter på banen.

Team WRT Audi #32
Photo: Gruppe C Photography

Da løbet blev genstartet igen, lykkedes det Team WRT Audi #32 at komme op på 3. pladsen, ved at overhale Rutronik Racing Audi #31.

Der var ballade mellem Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 og SSR Performance Porsche #92, hvor de var lidt skubbet af flere omgange, hvor #20 endte med at vinde placeringen.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 måtte udgå med skader på bilen, efter de havde haft kontakt med #20, ned af start-mål langsiden, forud for Mick Wishofer’s ballade med Michael Ammermüller i #92

#20 blev dog pillet ud af kampen i top 10, da de fik en Drive-through straf for Unsafe Release i forbindelse med deres pitstop. De havde dog ikke specielt travlt med at tage straffen, som fik indflydelse på løbet Rutronik Racing #8, som det lykkedes #20 at køre ind i, samtidig med at Carrie Schreiner blev overhalet af Ammermüller i #92.

Da Wishofer endelig kom ud på banen, fra hans stop, var han allersidst i feltet. Havde han blot taget den straf noget før, ville #8 ikke have en halvskadet bil…

Callaway Competition #77
Photo: Gruppe C Photography

Team ISR Audi #33 spandt rundt i opløbssvinget, da Filip Salaquarda troede at han så et hul, i forsøget på at komme forbi EFP Car Collection by TECE Audi #11, men måtte bakke ud af det, og derved tabte bagenden af bilen.

Der var dog drama for GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 med Franck Perera og Albert Costa Balboa, få sekunder før de kunne køre over målstregen som vindere. Perera havde lavet en fejl under Safety Car perioden, og derfor blev de idømt en Drive-through straf, som blev konverteret til en 30 sekunders tidsstraf. Videooptagelser viste at franskmanden havde accelereret og bremset adskillige gange, efter Safety Car havde sluttet lyset, og det er forbudt i følge reglementet. En dum fejl, at miste en ellers sikker sejr på.

Dermed vandt Markus Pommer og Jeffrey Schmidt i Callaway Competition Corvette #77, foran Team WRT Audi #32 med Charles Weerts og Dries Vanthoor, mens Rutronik Racing Audi #31 med Kelvin van der Linde og Patric Niederhauser.

Rutronik Racing Audi #31 har nu føringen i mesterskabet, helt for sig selv, foran SSR Performance Porsche #92, mens Toksport WRT Mercedes #22 er faldet tilbage på 3. pladsen.

Om to uger er ADAC GT Masters bilerne tilbage på banen, når de skal køre på Red Bull Ring i Østrig.

Relaterede nyheder