Texas løb med to forskellige halvlege

NTT IndyCar Series var nået til 4. afdeling af 2021 mesterskabet, med weekendens andet løb på Texas Motor Speedway.

Da der ikke blev kørt nogen kvalifikation til gårsdagens løb grundet forsinkelser på grund vejret, var dagens startopstilling også afgjort af mesterskabsstillingen – men efter gårsdagens løb.

Det betød at Scott Dixon skulle starte P1, foran holdkammerat Alex Palou, mens Will Power, Pato O’Ward, Jack Harvey, Josef Newgarden, Scott McLaughlin, Simon Pagenaud, Graham Rahal og Colton Herta var resten af kørerne i top-10.

Mens løbsdistancen i går var 212 omgange, var den oppe på 248 omgange i dag, hvilket svarede til 375 miles – deraf navnet XPEL375. Derudover foregik dagens løb midt på eftermiddagen, modsat eftermiddagstimerne og aftenen i går. Det betød meget højere temperaturer i luften og ikke mindst asfalten, hvilket ville give øget dækslid.

XPEL375 2021 start

Starten gik af løbet gik fuldstændig i kludder i midterfeltet. Pietro Fittipaldi ramte op i bagenden på Sebastien Bourdais, hvilket sendte franskmanden på tværs af banen. Conor Daly blev sendt rundt på taget, og skøjtede ind mod græsset, hvor bilen så blev sendt tilbage på ret køl igen. Derudover var Alexander Rossi, Ed Jones, Dalton Kellett og Tony Kanaan involveret. Sidstnævnte kunne dog nøjes med at få skiftet frontvingen, og lidt andre småreparationer, mens alle andre manglede mindst et hjulophæng, og var ude på stedet.

James Hinchcliffe havde problemer med teknikken, og tabte 4 omgange i pitten.

Efter 19 omgange bag Safety Car, blev løbet endelig givet frit.

Hinch måtte desværre pitte igen, da der var flere problemer med bilen.

Harvey havde fået arbejdet sig fremad i feltet igen, ligesom i gårsdagens løb, og var fremme på 3. pladsen.

Graham Rahal

O’Ward forsøgte at overhale Power på baglangsiden og ind i Sving 3, men måtte trække sig igen, og flette ind bagved.

Newgarden vandt et par placeringer, i forbindelse med dagens første pitstop, mens O’Ward faldt bagud. Ydermere fik Newgarden overhalet Harvey ude på banen, så han var bedste ikke-CGR bil på banen, efter Dixon og Palou.

Mekanikeren på højre baghjul på Takuma Sato’s racer havde problemer med hjulnøglen, hvilket kostede japaneren flere placeringer ude på banen.

Dagen sluttede for Jack Harvey efter 116 omgange, hvor et hjulleje gav op. Super synd for holdet, som ellers var på vej mod endnu et godt resultat. Det udløste en Full Course Caution, da løbsledelsen ikke vidste om der var motorolie på banen. Det fik stort set hele feltet til at pitte. Her blev Will Power den store vinder, da han kom helt frem på andenpladsen, lige bag Dixon.

Præcis halvvejs igennem løbet, blev det grønne flag givet igen.

Både Pato O’Ward og Felix Rosenqvist var aggressive, og overhalede henholds Graham Rahal og Simon Pagenaud udenom. Et par omgange efter kom O’Ward også forbi Power, og havde dermed kun Dixon foran sig.

Josef Newgarden, Felix Rosenqvist, Alex Palou, Simon Pagenaud etc

Rahal fik overhalet Power, og var dermed oppe på 3. pladsen, og omgangen efter blæste han også forbi O’Ward.

På omgang 141 tog Rahal føringen af løbet, da Dixon var i gang med at spare brændstof til senere i løbet, og kørte væsentlig langsommere end idealfarten på ovalen.

Dixon tog 12 omgange i slipstrømmen på Rahal, inden han tog føringen igen, da han havde sparet en masse brændstof.

Føringen skiftede igen i forbindelse med dagens sidste planlagte pitstop, hvor Rahal og Dixon pittede på samme omgang, mens O’Ward ventede yderligere en om gang. Mens Rahal fik overhalet Dixon ude på banen, lykkedes det O’Ward at smutte forbi begge kørere. Newgarden sprang dog foran hele køen med en taktisk genistreg. Allerforrest var Takuma Sato, som dog havde væsentlig mindre brændstof end forfølgern.

Umiddelbart efter kom der Full Course Caution, da Felix Rosenqvist mistede højre bagdæk, og han kørte fra pitten, får mekanikerne havde fået spændt det fast.

Da løbet blev grøn igen, forsøgte Power at komme længere frem i feltet, men kom i stedet op i den høje linje, hvor der ikke var nær så meget vejgreb som i det primære spor. Det gjorde at ham mistede mange placeringer, og faktisk var oppe at snitte muren, inden han fik bilen under kontrol igen.

Newgarden tog føringen af løbet, da han fik overhalet Sato, som også mistede en plads til O’Ward.

Herta viste igen god fart, og hægtede sig på Dixon, som nu var nede på 5. pladsen.

Sato valgte at pitte 37 omgange før slut, da holdet ikke havde nogen chancer for at komme i mål, med den brændstofmængde som var i tanken.

Patricio O’Ward

O’Ward gik i gang med et overhalingsforsøg på Newgarden, på vej ind i Sving 1, men trak sig. I stedet dykkede han indenom i Sving 3, og tog føringen af løbet.

Patricio O’Ward tog hans første sejr i Indycar, foran Josef Newgarden og Graham Rahal. Ellers så suveræne Scott Dixon sluttede på 4. pladsen, da han ikke kunne få overhalet nogle af konkurrenterne, men måske også var mere interesseret i at score en masse gode point, i stedet for at satse det hele, for at score et par point mere.

Colton Herta kom hjem på 5. pladsen, foran Simon Pagenaud, Alex Palou, Scott McLaughlin, Rinus VeeKay og Ryan Hunter-Reay.

Scott Dixon holder fast i mesterskabsføringen, mens Pato O’Ward rykker op på andenpladsen, foran Alex Palou, Josef Newgarden, Graham Rahal og Simon Pagenaud.

Nu har NTT IndyCar Series en friweekend, inden The Month Of May starter den lørdag den 15. maj med et løb på inderkredsen af Indianapolis Motor Speedway, inden de rykker ud på selve ovalen til Indy500 forberedelserne.