LMC kval Paul Ricard – opdateret

Kvalifikationen til 2021 sæsonens 2. løbsweekend, blev kørt ved middagstid på den franske Paul Ricard bane nær Le Castellet.

Det var perfekt solskinsvejr og 25 graders lufttemperatur, men de høje temperaturer betød også marginalt nedsat vejgreb, og lidt mindre effekt fra motorerne.

Først skulle de 7 GT3 biler på banen, til deres 15 minutters kvalifikation, hvor alle Bronzekørerne havde æren af at styre bilerne rundt.

Herberth Motorsport Porsche var en af de nye hold, som var med denne gang. De viste med det samme, at de gik efter et topresultat denne weekend, selvom de to Herbert Motorsport biler ikke var med i mesterskabet, da de ikke er tilmeldt hele sæsonen. De satte de to hurtigste omgange af af alle, på deres første flyvende omgange. Mesterskabsførende Pzoberer Zürichsee by TFT #2 gav en indikation på at det kunne være en god dag for Porsche, da de satte hurtigste tid halvvejs igennem kvalifikationen.

Iron Lynx Ferrari #8 begyndte dog at skrue op for dampen, og fik sat hurtigste om af alle, på deres 4. omgang. Holdkammeraterne i #9 satte også nogle hurtige tider, men fik dem frataget på grund af Track Limits, som er et evigt problem på banen med de store asfalterede afkørselsområder.

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 forsøgte at slå tilbage, men blev snuppet for Track Limits på adskillige omgange.

Iron Lynx Ferrari #8 med Rino Mastronardi (plus Logan Sargeant) tog Pole Position, med hele 0,8 sekunder ned til Herberth Motorsport #91 med Ralf Bohn (plus Robert Renauer), mens Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Nicolas Leutwiler (plus Wolf Henzler) endte med 3. hurtigste tid.

Iron Lynx Ferrari #8
Photo: JJ Media

Herefter skulle hele 26 LMP3 racere på banen.

Danske Michael Jensen i CD Sport #33 havde et spin på hans første flyvende omgang, men kom hurtigt videre.

Det udviklede sig hurtigt til en kamp blandt tyske hold, med Rinaldi Racing #66, Phoenix Racing #5 og WTM Powered by Phoenix #11, som skiftedes til at tage hurtigste tid.

United Autosports #23 havde et spin, men kom videre for egen kraft.

Cool Racing #37 var næste bil til at springe øverst på tidtagningsskærmene – men vi var kun halvvejs i de 15 minutter.

Der var dog drama for Cool Racing #37, som pludselig kørte langsomt ude på banen. Det endte med at udløse et Rødt Flag, da Antoine Duquin gik i stå, og dommerne bestemte sig for, at de ikke ville lade den holde parkeret på Mistral Straight i de resterende 4 minutter.

Heldigvis var der 4 minutter tilbage, så alle ville kunne nå endnu et forsøg.

Der var dog så meget trafik ude på banen, at størstedelen af bilerne bare kørte i vejen for hinanden.

Cool Racing #37
Photo: JJ Media

Dermed endte Cool Racing #37 med Antoine Duquin (plus Josh Skelton) sluttede etter, foran Phoenix Racing #5 med Finn Gehrsitz (plus Hamza Owega), og Rinaldi Racing #66 med Alexander Mattschull (plus Nicolas Varrone).

Michael Jensen (plus Adam Eteki) i CD Sport #33 endte med at kvalificere sig 21’er – for øvrigt lige foran islandske Team Thor #77 med Audunn Gudmundsson og Thomas Ashton.

Michelin Le Mans Cup løbet køres senere i dag, hvor Live Streamen starter 16.10 på dette link.

 

Opdatering –  Herberth Motorsport Porsche #91 mistede deres tider i kvalifikationen, da højden på diffusoren var for høj, ved den efterfølgende kontrol. Dermed blev de rykket bagerst i GT3 feltet, mens søsterbilen #92 med Alfred Renauer og Daniel Allemann rykkede frem som treer.

Relaterede nyheder