Uforudsigeligt LMC løb i Frankrig – opdateret

2021 sæsonens anden afdeling af Michelin Le Mans Cup blev kørt på Circuit Paul Ricard i den sydlige del af Frankrig.

33 biler havde taget turen til populære testbane, som på det seneste også har afholdt Formel 1 løb igen.

Cool Racing #37 med Antoine Duquin og Josh Skelton skulle starte fra Pole Position i totimers løbet, foran Phoenix Racing #5 med Finn Gehrsitz og Hamza Owega, mens Rinaldi Racing #66 med Alexander Mattschull og Nicolas Varrone skulle starte treer.

Danske Michael Jensen samt Adam Eteki skulle starte 21’er i CD Sport #33.

Iron Lynx Ferrari #8 med Rino Mastronardi og Logan Sargeant havde taget Pole Position blandt GT3 bilerne, foran mesterskabsførende Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Nicolas Leutwiler og Wolf Henzler, og med Herberth Motorsport Porsche #92 med Alfred Renauer og Daniel Allemann som treer.

Herberth Motorsport Porsche #91 havde egentlig kvalificeret sig toer, men højden på diffusoren var for høj, da den blev målt efter kvalifikationen. Dermed blev de rykket bagerst i GT3 feltet.

Michelin Le Mans Cup Le Castellet 2021 start
Photo: JJ Media

Det blev et meget rodet start, hvor kun de allerforreste i feltet kom uhindret gennem Sving 1 og 2. Team Virage #71 blev vippet rundt i Sving 1, og mistede en masse placeringer. Både RLR MSport #15 og TS Corse #73 var af banen i Sving 2, og de to endte med at ramme hinanden, på vej tilbage på banen. Det udløste en kædereaktion ned gennem feltet, hvor de andre biler måtte undvige til højre og venstre, hvilket endte med at Black Falcon #12 snittede 73’eren, og rykkede bagvingen af #73.

Længere rundt på første omgang var ANS Team JSE Management #6 en tur af banen i det ultrahurtige Signes Sving, og da Jonathan Brossard kom tilbage på banen, havde han lidt for meget fart på i det efterfølgende sving, så han spandt rundt der.

TS Corse #73, Black Falcon #12 etc
Photo: JJ Media

Det endte med en punktering for Team Virage #71 efter prikket på første omgang.

Racing Spirit of Leman #25 og United Autosports #23 havde kontakt i opløbssvinget, hvilket resulterede i en punktering til 25’eren kort tid efter.

IDEC Sport #17 spandt af banen, da Patrice Lafargue kom ud på curben, og tabte bagenden af bilen. Han ramte autoværnet meget hårdt med bagenden, hvilket ødelagde hjulophænget, så franskmanden ikke selv kunne køre derfra.

Der kom Safety Car, for at få IDEC Sport #17 ryddet væk, og under SC perioden, spandt ANS Team JSE Management #6 af på Mistral Straight, og ramte dækbarrieren hårdt. Det betød at de var endnu mere oprydning for marshals rundt på banen.

Iron Lynx Ferrari #8 & AF Corse Ferrari #51
Photo: JJ Media

Det udløste pitstops hos flere af holdene, og overraskende nok, også hos de førende LMP3 biler, da der kun var kørt godt en halv time af løbet, og man derved stadig skulle pitte mindst en gang, hvis ikke to gange mere i løbet.

Løbet blev givet frit igen, hvor der var rodet godt og grundigt i rækkefølgen. Phoenix Racing havde begge biler i front af feltet, med deres #5 foran #11, da den nu tidligere førende Cool Racing #37 og Rinaldi Racing #66 var nogle af dem som havde pittet.

Iron Lynx Ferrari havde pludselig en 1-2 med #8 foran #9, da adskillige af GT3 konkurrenterne havde pittet.

United Autosports #23 var en tur af banen, men kom hurtigt videre.

Team Thor #77
Photo: JJ Media

GT3 feltet var splittet meget op, da der var en masse LMP3 trafik bagved, og midt i mellem, alt afhængig af hvem der havde pittet, og hvem der ikke havde.

United Autosports #23 fik en Drive-through straf, for at have vippet Racing Spirit of Leman tidligere i løbet.

Selvom Cool Racing #37 havde mistet føringen, ved at pitte under SC perioden, havde de fået kørt sig tilbage på 4. pladsen.

Der var ballade mellem United Autosports #22 og Team Virage #71, hvor de to biler stødte sammen under nedbremsningen til Sving 9. #71 var en omgang bagud, og dermed ikke i direkte kamp med 22’eren. #22 fik humpet sig tilbage til pitten, hvor løbet var ovre, mens #71 forsøgte at køre videre, mens kulfiberdelene begyndte at rasle af bagenden.

AF Corse Ferrari #61
Photo: JJ Media

United Autosports #32 spandt rundt, da de forsøgte at overhale Rinaldi Racing #66, men måtte undvige for at undgå kontakt.

Herberth Motorsport Porsche #91 fik en Drive-through, da de havde overhalet Cool Racing #37 under Safety Car perioden.

Mühlner Motorsport #18 var den sidste bil til at pitte, og foretage deres obligatoriske pitstop. Faktisk så tæt på tidsgrænsen, at de skulle håbe på, at løbet ikke sluttede præcis efter 2 timer.

Rinaldi Racing #55 var den førende bil i LMP3, men var en af bilerne, som var på en alternativ strategi. Cool Racing #37 var på andenpladsen, foran holdkammeraterne i #69, som også var på en alternativ strategi – men til gengæld færdig med deres tankninger og køreskifter.

RLR MSport #15 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de Mikael Benham havde snittet den hvide linje i pitindkørslen, da han var på vej ind til hans pitstop.

Cool Racing #69
Photo: JJ Media

Rinaldi Racing #55 pittede med 44 minutter tilbage af løbet, hvor de tankede bilen, og sendte Dominik Schwager tilbage på banen. Steve Parrow manglede dog stadig at køre nogle minutter i bilen, og derfor skulle holdet stoppe endnu en gang, inden målflaget.

Cool Racing #37 var i front af løbet, foran Rinaldi Racing #55, og Cool Racing #69.

Der var tæt kørsel mellem CD Sport #33, United Autosports #32, og United Autosports #23, som kæmpede hele vejen ned af Mistral Straight, og gennem Signes svinget, inden Adam Eteki i #33 blev vinder af den duel. Pludselig kunne holdkammeraten til Michael Jensen lugte en potentiel podieplads.

AF Corse Ferrari #61 havde en stor føring i GT3 kategorien til Herberth Motorsport Porsche #91 og #92, mens Iron Lynx Ferrari #8 og #9 faldt bagud i feltet. Dog skulle #61 skifte kører igen, så de ville overholde minimumskøretiden for Stephane Tribaudini.

Herberth Motorsport Porsche #91
Photo: JJ Media

Colin Noble i Nielsen Racing #7 tog 3. pladsen i løbet, da han fik kæmpet sig forbi Matt Bell i Cool Racing #69. Noble var dog flyvende, og kom forbi Schwager i Rinaldi Racing #55 omgangen efter. Bell i #69 fulgte med forbi, få sving senere. Og dermed var #55 væk fra podiet uanset hvad deres alternative pitstop strategi ville ende op i.

Der var dog kæmpe drama for den førende Cool Racing #37, som pludselig pittede, med en formodet punktering. Mekanikerne skiftede blot et dæk, men begyndte så at tjekke hjulophængene i stedet for. Dermed mistede de føringen af løbet, og faldt helt tilbage på 9. pladsen. Dermed var Nielsen Racing #7 i front af løbet.

AF Corse #61 havde udført deres sidste pitstop, og var kommet ud i front af GT3 kategorien igen. Det lykkedes dog Robert Renauer i Herberth Motorsport Porsche #91 at tage føringen kort tid efter, da han var hurtigere end Tribaudini.

Cool Racing #37 pittede igen omgange efter, hvor der var ild i bilen, som marshals heldigvis hurtigt fik slukket. Men deres løb var ovre med de problemer. Det viste sig at olie fra en defekt servostyring, som løb ud på udstødningen.

Der var intern United Autosports krig, da #32 blev vippet rundt af #23. Andy Meyrick er nok ikke alt for tilfreds med kørslen fra holdkammerat Wayne Boyd.

CD Sport #33
Photo: JJ Media

Mühlner Motorsport #18 med norske Ayla Ågren bag rattet, havde et spin i Sving 9. Hun kunne dog selv køre derfra, men mistede adskillige placeringer, med et tidstap på omkring 20 sekunder, inden hun var kørende igen.

United Autosports #32 måtte pitte, da Meyrick klagede over at den kørte mærkeligt efter kontakten.

Team Thor #77 havde et solospin i opløbssvinget, men kom hurtigt videre.

Der var kamp omkring andenpladsen i GT3 kategorien, da Iron Lynx Ferrari #8 havde fået hentet Herberth Motorsport #91. Samtidig havde Iron Lynx Ferrari #9 fået hentet Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2. 17-årige Doriane Pin satte erfarende Wolf Henzler under hårdt pres.

LMP3 holdene fordelte deres sidste obligatoriske pitstop forskelligt, så der ikke var afgjort noget som helst, før vi nåede helt til målflaget.

Nielsen Racing #7 var blot 0,626 sekunder foran Cool Racing #69, da begge havde udført deres sidste stop.

Den føring hold Colin Noble og Tony Wells i mål, og vandt løbet foran Cool Racing #69 med Matt Bell og Maurice Smith, mens United Autosports #23 med Wayne Boyd og John Schauerman sluttede treer på banen.

Nielsen Racing #7
Photo: JJ Media

CD Sport #33 med Michael Jensen og Adam Eteki sluttede 9’er blandt LMP3 bilerne.

Herberth Motorsport Porsche #91 med Robert Renauer og Ralf Bohn vandt GT3 kategorien, foran holdkammerat #92 med tvillingebror Alfred Renauer og Daniel Allemann, mens Iron Lynx Ferrari #8 med Logan Sargeant og Rino Mastronardi sluttede 3’er, men scorede maksimumpoint, da hverken #91 eller #92 er med i mesterskabet.

Cool Racing #69, United Autosports #23, og Nielsen Racing #7 er i en delt føring af LMP3 mesterskabet, da alle har 33 point.

I GT3 mesterskabet er Iron Lynx Ferrari #8 gået i front, foran Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2, og AF Corse Ferrari #51, mens Iron Lynx Ferrari #9 er kommet godt igen, på P4, efter de gik glip af starten i Barcelona.

Den næste afdeling af Michelin Le Mans Cup køres den 10, juli 2021, når serien besøger italienske Monza.

 

Opdatering

Den vindende Herberth Motorsport Porsche #91 fik efterfølgende en straf på en hel omgang plus 32 sekunder, da de ikke havde overholdt minimumskøretiden. Derfor faldt de helt tilbage på 6. pladsen i resultatet. I stedet hedder de nye vindere Herberth Motorsport Porsche #92, foran Iron Lynx Ferrari #8, mens Iron Lynx Ferrari #9 med Doriane Pin og Sarah Bovy rykker op på podiet. Pointmæssigt rykker det ikke noget, da de to Herberth Motorsport biler som tidligere nævnt var usynlige.

Relaterede nyheder