Christensen: Bevise, at det er det rigtige valg

Michael Christensen har slået en tyk streg under, at han hører hjemme hos Porsche, i deres fabriksprogram i FIA World Endurance Championship i GTE Pro kategorien.

Det gjorde han så eftertrykkeligt, ved at tage Pole Position til Åbningsløbet på Sebring, som køres senere i dag.

Verdensmesteren fra 2018/19 sæsonen var ellers ude af Porsche #92 i 2021, da den tyske bilgigant skulle skære ned på omkostningerne, på grund af COVID-19. Det betød, at alle kørere som havde kontraktudløb, ikke ville få kontrakterne forlænget. Det har blandt andet betydet at Nick Tandy og Earl Bamber, som ellers har kørt massevis af Porsche sejre hjem, ikke længere har helt så stærke bånd til dem. Det har Michael til gengæld, og der gik heller ikke lang tid efter danskeren var blevet opsagt, til at der kom et opkald fra Tyskland igen – ehhhh, kan du køre Portimao, Le Mans og Bahrain for os som 3. mand på 92’eren?

Det kunne han naturligvis, og gjorde det så fænomenalt, at der ikke var tvivl om at han skulle være en fast mand på 92’eren igen i sæsonen 2022, sammen med sin gode ven Kevin Estre.

Racing24-7.net fik en lille snak med ham, kort tid efter han havde taget Pole Position til 1000 Miles løbet.

Porsche 92’eren har sat hurtigste tid i samtlige træninger forud for kvalifikationen, inklusiv under Prologen – med undtagelse af en enkelt session. Var det lidt indebrændthed fra sæsonfinalen 2021, som lige skulle ud?

“Nae, det ved – jo, det er da klart, at sidste år var absolut ikke en optimal afslutning, men der er ikke så meget at lære af den situation, sådan rent sportsligt. Men selvfølgelig, vi er super motiverede og ambitiøse for i år, og vi prøver at gøre det så godt, som vi kan.”

Michael Christensen
Photo: JJ Media

Vel også fordi at du er tilbage i bilen på fuld tid?

“Det er en forløsning, at være tilbage, lad mig sige det sådan, på den her måde. Det er noget, at jeg har vidst i et stykke tid nu, men det er rart endelig at være i gang, og nu er det med at få det til at ske – få samlet op på de ting, som jeg selvfølgelig ikke var en del af sidste år, men også ligesom at bevise, at det er det rigtige valg.”

Ja, for Kevin (Estre, red.) og dig har altid været hurtige sammen i de år, hvor I har kørt sammen, og har matchet hinanden godt.

“Ja, altså Kevin og jeg er også super gode kammerater off-track, så vi har nok måske et lidt andet bånd til hinanden, end mange andre har. Det er jo en ting. En anden ting, er at vi matcher hinanden rigtig godt i bilen, og med ingeniørerne – vi kender ingeniørerne rigtig godt, også privat. Vi vil have det samme fra bilen. Så det hjælper også lidt på, hvad retning vi går med setup. Der er altid det her sprog mellem ingeniør og kører, som er super vigtigt, så når vi siger at den understyrer/overstyrer – hvor meget gør den så? Det er det sprog, som er noget man skal danne, henover tid, og det har vi jo bare i blandt os, og det tror jeg er det, som gør os super stærke.”

Fredagens løb bliver sikkert svært, fordi at det bliver varmt, og man ved aldrig om der kommer noget regn…

“Ja, det kunne godt ligne de vejrforhold, som vi havde i 2019, sidste gang at vi var her, hvor det regnede til sidst i løbet. Ja, vi må se hvad der sker. Vi fik kørt et par omgange i regnvejr her tidligere på ugen, og ja – vi må gøre det bedste vi kan. Men indtil nu, så det ud til at det fungere.”

1000 Miles løbet på Sebring – eller 8 timer, alt efter hvad der indtræffer først, køres i dag fredag, med start klokken 17.00 dansk tid.

Relaterede nyheder