Elgaard: “Vi har haft travlt!”

GMB Motorsport debuterer i Michelin Le Mans Cup denne weekend på Circuit Paul Ricard.

Det danske hold stiller op med hele tre Honda NSX GT3 racere, hvor de skal kæmpe mod fire andre GT3 konkurrenter.

Vi mødtes med teamchef Casper Elgaard, til en snak omkring projektet.

Hvornår gik projektet i gang omkring GMB Motorsport?

“Beslutningen om at starte GMB op, blev taget i starten af oktober sidste år. Så er det gået rimelig stærkt derfra, for beslutning om at deltage i Michelin Le Mans Cup blev taget i slutningen af februar – faktisk på selve dagen af deadline. Vi var gået en lille smule frem og tilbage i de sidste par uger, med hensyn til hvad vi ville, for planen var egentlig bare, at vi ville have haft en sæson, hvor vi testede lidt – kørte et par enkelte udvalgte løb, i løbet af sæsonen, inden at vi så ville kigge på, hvad vi skulle køre i en fuld sæson, et eller andet sted i 2023. Men ja – vi tog en sen beslutning om at være med her, og så endte det endda også med tre biler. På få dage, skete der rigtig rigtig meget, og jeg må da også erkende, at siden beslutningen blev taget, har vi haft travlt!”

Hvordan kunne det være at det blev Honda, som I valgte? Er det fordi at de har både noget TCR og GT3?

“Der er flere ting i det. 1, ja – da vi også kører TCR derhjemme, så gav det god mening, også at have en samarbejdspartner, hvor vi arbejder med den samme begge steder. Vi har også to biler med i Yokohama SuperCup hjemme i Danmark, hvor det er den gamle TCR model, som vi har bygget om til det reglement. Så det er jo selvfølgelig en af faktorerne. Dertil, så kender jeg JAS, og har arbejdet sammen med JAS Motorsport før, og har altid haft et godt forhold til dem. Og efter flere snakke med dem, var deres villighed til at bakke op omkring vores projekt, og den måde som de vil hjælpe os på, var noget af det som vi søgte i en partner. Så ja – flere forskellige ting som egentlig gjorde, at det var den beslutning. Der var flere biler og bilmærker i spil, men ja, vi endte ved Honda til sidst.”

Og så er det vel også en fordel at Jens Møller har lidt erfaring med dem.

“Selvfølgelig – men beslutning for GMB om at køre Honda, blev taget inden. Jeg har jo kendt Jens i mange år, og har selv kørt med ham, for mange år siden også – så faldt snakken på, om vi ikke skulle kigge på at lave noget sammen. Så for GMB var beslutningen om Honda taget inden samarbejdet med Jens, men det er kun et kæmpe plus, og det er jo helt sikkert også noget at vi kan læne os op af nu, at Jens og hans mekanikere har arbejdet med den her bil i over to år nu.”

GMB Motorsport Honda #44
Photo: JJ Media

Fortæl lidt mere omkring de enkelte biler, og deres historie.

“44’eren er den som Jens har kørt i, 55’eren er helt ny, 88’eren lige nu er en lånebil. Der er bestilt en helt ny, men den kommer først inden Le Mans løbet.”

Selv om i tog en sen beslutning om at køre serien, hvad er det overordnede mål så for i år? Stadig at lære til 2023 eller?

“Ja – og nej. Ja, når jeg sidder lidt væk herfra, og begynder at være en lille smule – hvad skal man sige – fornuftig i min tilgang til, hvad vi egentlig skal. Og nej, når jeg er her. Hele teamet er fyldt med en masse konkurrence mennesker. Jeg kender de fleste – jeg har arbejdet med folk, som er i teamet her, på kryds og på tværs, og ved hvor dygtige at de hver og især er. Vi har 6 gode kørere. Så når vi er af sted – så nej, så vil jeg ikke være tilfreds med bare at være her – så vi her også for at konkurrere omkring podiepladserne. Vi er her for at konkurrere om at være med i toppen, men når det er sagt, så er det selvfølgelig vigtigt at vi husker på, at vi er nye, og at vi alle sammen skal lære, og vi alle sammen her i et så stort et team, i første år, lærer at arbejde sammen.”

Det er vel heller ikke nødvendigvis – selvfølgelig er det da rart at vinde et mesterskab, men det er måske ikke nødvendigvis en fordel – hvis man tager Le Mans billetten næste år – at skulle finde en helt anden bil, da GT3 ikke er godkendt i 2023 til 24 timers løbet i Le Mans.

“Nej – det problem tager vi, hvis det er. Det er, hvad jeg vil kalde et luksusproblem. Vinder vi mesterskabet, og har vi en entry til Le Mans næste år, jamen så skal vi have fundet en løsning på, hvad vi så skal ud at køre med der. Men ja, det er et luksusproblem, som jeg begynder at arbejde på, hvis det er at vi står som vindere af mesterskabet efter Portimao. Indtil da, så fokuserer vi på de her tre biler, og gøre et bedst muligt job – for at gøre det godt. Vi er glade for at være med – jeg har både som kører og som teammanager, før haft et godt samarbejde med ACO, og det ser jeg frem til igen at få, og at være en del af ACO familien i forhåbentlig mange år.”

2022 sæsonens første Michelin Le Mans Cup kvalifikationen køres i dag klokken 12.10, inden selve løbet starter 16.40 – også i dag. Begge dele kan findes på seriens Youtube kanal.

Relaterede nyheder