LMC pointstillingerne efter Le Mans

Michelin Le Mans Cup afviklede to afdelinger af årets mesterskab, som supportløb for 24 timers løbet.

Der blev dog ikke givet fulde point i begge løb, men i stedet en alternativ pointscala, med 15 point til de vindende hold, i stedet for de traditionelle 25. Løbene er blot 55 minutter, i stedet for de klassiske 1 time og 50 minutter. Selvom løbet er en kæmpe oplevelse for holdene, har mesterskabet også bestemt, at det ikke skal have alt for stor indflydelse på mesterskabet, såfremt et hold får problemer i den første kvalifikation, og dermed får en dårlig startplacering til løb nummer 2.

Dertil var alle gæsteholdene usynlige, når mesterskabspointene blev delt ud. Løbet tiltrækker traditionelt set en masse ekstra biler, som dermed ikke scorer point.

Racing Spirit of Leman #10
Photo: JJ Media

Racing Spirit of Leman #10 har fået et pænt forspring i LMP3 mesterskabet, da de scorede en pointmæssig første- og andenplads i de to løb. Dermed var det en dyr tur i gruset for Maurice Smith i COOL Racing #69 i løb 1. Til gengæld kom han og Malthe Jakobsen utroligt godt tilbage i løb 2, hvor de scorede en 5. plads. Derfor er de to hold adskilt af 18 point nu – svarende til en almindelig 2. plads vs udenfor top-10. De forsvarende mestre fra Nielsen Racing #7 er treer, lige foran United Autosports #23, mens MV2S Forestier Racing #29 er femmer.

Team Thor #77 med Audunn Gudmundsson og Michael Markussen har endnu sæsonens første point til gode.

GMB Motorsport Honda #55
Photo: JJ Media

Blandt GT3 holdene ser det yderst fornuftigt ud for GMB Motorsport, som er 1’er og 2’er. Efter de to Road to Le Mans løb er Kristian Poulsen og Kasper H. Jensen gået i front af mesterskabet igen, foran Gustav Birch og Jens Møller, mens Bullitt Racing Aston Martin #99 indtager 3. pladsen.

Den sidste GMB Motorsport Honda #88 med Lars Engelbreckt Pedersen og Mikkel Overgaard Pedersen er femmer i mesterskabet.

Der er dog fortsat 78 point af kæmpe om i år – så intet er afgjort endnu.

Alle Michelin Le Mans Cup holdene skal snart i aktion igen. Sæsonens 4. afdeling køres på Autodromo Nazionale di Monza den 2. juli.

Relaterede nyheder