Acura viser ARX-06 for alvor

Acura har langt om længe vist deres nye ARX-06 LMDh racer helt uden camouflage.

Bilen skal deltage i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i den nye GTP kategori, og har samtidig en teoretisk mulighed for at deltage i FIA World Endurance Championship samt 24 timers løbet i Le Mans. Det tyder dog ikke på at det bliver tilfældet i debutsæsonen.

Acura ARX-06
Graphics: Acura

Mens holdet allerede er ved at teste raceren nu, får den sin løbsdebut i forbindelse med Rolex 24 at Daytona i januar 2023, hvor den nye GTP kategori debuterer. Bilen er ligesom den nuværende ARX-05 udviklet i samarbejde med ORECA, og fronten er meget lig den nuværende bil, selvom de nye biler skal overholde nogle helt andre dimensioner og vægtgrænser.

Blandt andet er bilerne væsentlig tungere nu, da der er et fælles hybridsystem på tværs af alle bilfabrikkerne i LMDh kategorien, og hybrid betyder batterier, hvilket betyder vægt. I Hypercar kategorien i FIA WEC er minimumsvægten sat til 1030 kilo, så det bliver i samme region for IMSA kategorien. Vægten er dog ene af tingene som man justere på i BOP ændringerne blandt de forskellige bilmærker, ligesom man aktuelt gør i DPi samt GTD/GT3 kategorierne.

24 timers løbet i Daytona køres den 28.-29. januar 2023.

Relaterede nyheder