CORE autosport lukker ned

CORE autosport har valgt at lukke ned efter 2022 sæsonen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Holdet har været aktive som team siden 2010, hvor Jon Bennett valgte at grundlægge sit eget hold, efter at have haft en langvarig passion for motorsport.

De deltog først i LMPC kategorien i American Le Mans Series, hvor de vandt mesterskabet allerede i den første sæson. Det fulgte de op med 1-2 i 2012, inden de startede op med et parallelt GT program i 2013.

Det skabte grobund for den allerførste sæson i United SportsCar Championship, som var det nye sammenlagte mesterskab med IMSA og ALMS biler. Her overtog CORE autosport driften af Porsches officielle GT hold i GTLM kategorien, som de drev til og med 2020 sæsonen.

CORE autosport #54
Photo Courtesy of IMSA / Gavin Baker

Parallelt med det, kørte teamejer Bennett selv videre ombord forskellige GT og Prototype racere. Især 2018 og 2019 var fantastiske år for holdet, hvor Bennett og hans mangeårige holdkammerat Colin Braun var snublende tæt på at vinde Prototype titlen i 2018 med en LMP2 racer, mod alle fabriksbilerne i DPi. Det sidste held manglende dog til slut i sæsonen. I 2019 opgraderede de til Nissan DPi racer, som dog voldte dem mange problemer, og de kun kørte med i en enkelt sæson.

Herefter holdt Bennett et års pause fra racerbilerne, inden han var tilbage i 2021, og sluttede toer i LMP3 mesterskabet henover sæsonen. Titlen kom i hus i 2022, hvilket var et fantastisk punktum for holdet. Og måske også netop derfor at de vælger at stoppe nu.

IMSA serien går ind i en ny epoke, hvor GTP kategorien starter i 2023, og GTLM bilerne allerede blev udfaset efter 2021 sæsonen. Men ærgerligt, at vi ikke kommer til at se holdet i den nye æra – men så kan vi blot glæde os over alle de flotte resultater, som de har opnået gennem de seneste mange sæsoner.

Relaterede nyheder