FIA WEC med 38 biler i 2023

FIA World Endurance Championship stiller til start i 2023 sæsonen med hele 38 biler på deltagerlisten.

Størstedelen af holdene er gengangere, men der er også flere nye, interessante navne på listen – og ikke mindst, flere hold som er skiftet kategori.

Den kategori som får mest opmærksomhed bliver med ret stor sikkerhed Hypercar. Fra sæsonstart er der 10 biler til start, men når vi kommer til Spa Francorchamps er vi helt oppe på 13 biler – for ikke at tale om 24 timers løbet i Le Mans, når der kommer yderligere en fabriks Porsche med, plus yderligere to Cadillac racere er forventet. JOTA og Proton Competition bliver ikke klar fra sæsonstart, da de ikke får deres løbsklare Porsche 963 racere leveret før senere på året. Der er blevet plads til ByKolles holdet, som nu kører under Floyd Vanwall Racing team navnet.

LMP2 kategorien har en let tilbagegang i forhold til 2022, da LMP2 Pro/Am kategorien er udgået. Det gør at AF Corse og Ultimate samt ARC Bratislava og Algarve Pro Racing ikke længere er en del af FIA WEC i 2023 sæsonen, da deres Bronzekørere ikke har en chance mod de mere eller mindre professionelle Sølvkørere, som andre hold stiller op med. Signatech Alpine holde pause fra Hypercar, inden der kommer en helt ny racer til 2024 sæsonen. Det betyder til gengæld, at de kan stille op under eget navn i LMP2 kategorien med hele to biler, i stedet for Richard Mille Racing Team betegnelsen, som de har kørt med i de sidste par år. Prema Racing dobler op i forhold til 2022 sæsonen, med to racere i år.

8 Hours of Bahrain start 2022
Photo: JJ Media

GTE Am kategorien holder momentum fra de tidligere sæsoner, og bliver på 14 biler. Der kommer igen nogle Ferrari 488 GTE racere fra AF Corse, men også en enkelt fra Kessel Racing, som skal drive Car Guy. De har deltaget i Asian Le Mans Series samt European Le Mans Series, men nu er der endelig blevet plads til dem i FIA WEC, efter de blev afvist til 2022 sæsonen.

Corvette Racing er et nyt navn i GTE Am, og det kommer i kraft af at GTE Pro er lukket. Ben Keating bliver omdrejningspunktet for holdet, som kommer til holdet som forsvarende GTE Am mester.

En anden stor nyhed er Iron Lynx, som skifter fra Ferrari til Porsche racere. Det italienske hold er blevet nyt Lamborghini fabrikshold, og det harmonerer ikke ret godt med at køre Ferrari i 2023 – de to mærker kan ikke udstå hinanden. Da Lambo ikke har en GTE racer, har søsterfirmaet Porsche heldigvis en masse biler, som de har fået Proton Competition til at hjælpe med at drive. Derfor kommer der også to Iron Lynx på banen i FIA WEC i 2023, selvom den ene kører under Iron Dames navnet.

Team Project 1 Porsche er gået fra at have to biler, til blot at have en enkelt bil på deltagerlisten. Der er stadig et ledig sæde hos holdet, og det må Mikkel O. Pedersen håbe på at få, såfremt han kan blive enig med holdet omkring en ny aftale for 2023 sæsonen.

Hele deltagerlisten kan ses her.

FIA World Endurance Championship 2023 kører de første officielle kilometer på Sebring International Raceway den 11. og 12. marts, inden sæsonens første 1000 Miles løb køres fredag den 17. marts på selvsamme bane.

Relaterede nyheder