Nielsen: Vi har kørt meget på kort tid

Den nye FIA World Endurance Championship sæson starter denne uge på Sebring.

Ferrari AF Corse er ikke noget nyt mærke i ACO ræs, men de er helt nye i Hypercar kategorien i 2023, med deres helt nye Ferrari 499P med LMH specifikationer.

Vi fik en snak med Ferrari fabrikskører Nicklas Nielsen, omkring introduktionen og testkørslerne over de seneste måneder.

I har testet en del over de seneste måneder – det sidste halve års tid – siden bilen kom på banen for den første gang. Har du deltaget i hver eneste test, som holdet har kørt, eller er det bestemte kørere, som kører bestemte tests?

“Faktisk, inden annonceringen af kørerne, var alle kørerne som var involveret i Ferrari programmer, en del af det. Og naturligvis, efter annonceringen af kørerne, har vi primært fokuseret på kørerne i mesterskabet. Indtil videre, har alle der har været involveret, og testet bilen.”

Og I har allerede kørt en masse kilometer med bilen.

“Hvis man kigger på, da vi startede med at teste i juli, så har vi kørt meget på kort tid, så det tror jeg at vi kan være godt tilfredse med.”

Og testet en del på Sebring også.

“Ja, det har vi”.

Nicklas Nielsen
Photo: JJ Media

Holdet testede også på Sebring i ugen mellem Daytona ROAR testen og 24 timers løbet selv. Nielsen var en af kørerne som var ombord en LMP2 bil på Daytona, så hastighedsforskellen var ikke så stor.

“Ja, overgangen var ret let, må man sige.”

En LMH bil er en meget mere avanceret bil i forhold til en LMP2 racer, da der er et hybrid system ombord 499P raceren.

“Alle systemerne er ret anderledes i forhold til en LMP2, hvor der ikke er så meget at skrue på. Men det er ligesom alle de andre biler, som jeg har kørt – når før man er inde i rytmen, så vænner mig sig hurtigt til det, og så kører det som vanligt.”

Og fartforskellen er ikke så stor i forhold til LMP2.

“Det er altid det samme – når man kører en GT bil, og man kører den helt ude på grænsen, føles det hurtigt. Men når du så bliver overhalet af en LMH, mærker du fartforskellen. Men når du så hopper ind i en LMH, og du har kørt hundredvis af omgange i den, så føler man ikke rigtig hastighedsforskellen mere. Så man vænner sig bare til det.”

Nicklas Nielsen skal dele bil #50 med Miguel Molina og Antonio Fuoco gennem sæsonen.

Åbningsløbet i FIA WEC 2023 køres denne fredag, med 1000 Miles løbet på Sebring – eller 8 timer, alt efter hvad der kommer indtræffer.

Relaterede nyheder