71. udgave af Mobil 1 Sebring 12 timer – de sidste timer

De sidste 6 timer af dette års 71. udgave af Mobil 1 Twelve Hours of Sebring startede på tør, men overskyet bane, hvor det også begyndte at blæse lidt op.

Heart of Racing Team Aston Martin #27 var en kort tur af banen i Sving 7, men kom hurtigt tilbage på asfalten. Kort tid efter var der yderligere kontakt med Forte Racing Powered by USRT Lamborghini #78 i Sving 5, men heldigvis uden skader på bilerne.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 var kortvarigt af banen i Sving 1, men undgik at rykke bunden af bilen, som det skete for Iron Dames i gårsdagens FIA WEC løb.

Cadillac Racing #01 havde et spin i Sving 5, men kom hurtigt videre.

Der var problemer for BMW M Team RLL #24, som pludselig kørte langsomt ude på banen. Augusto Farfus nåede ikke tilbage til pitten, men stoppede i stedet halvvejs rundt på omgangen. Efter et par minutter fik Farfus liv i raceren igen, og humpede hjem mod pitten.

AO Racing Porsche #80 fik mekanisk flag, og skulle derfor pitte.

Tower Motorsport #8 havde en afkørsel i Sving 1, hvor bilen ramte med både for- og bagenden, hvilket udløste en Full Course Yellow. Kyffin Simpson fik liv i raceren igen, og kørte den tilbage mod pitten.

Det var første FCY i en time, så kørerne havde haft god mulighed for at få kørt noget ræs, inden Safety Car kom på banen.

Heart of Racing Team Aston Martin #23 og Team Korthoff Motorsports Mercedes #32 fik begge en Drive-through, da de ikke havde tanket længe nok.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10
Photo: JJ Media

Cadillac Racing #01 tog det meget roligt, ved genstarten af løbet. Det betød at de mistede føringen, og Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 tog P1 igen.

Inception Racing McLaren #70 måtte køre langsomt tilbage mod pitten, da Ollie Millroy havde en punktering på venstre fordæk.

Cadillac Racing #01 forsatte med at falde bagud i feltet, da Whelen Engineering Cadillac #31, samt begge Porsche Penske Motorsport biler også kom forbi. Et par omgange efter, var de faldet helt tilbage på sidstepladsen blandt de stadigt kørende GTP biler, som allesammen var på den førende bils omgang.

Turner Motorsport BMW #96 havde en tur over gruset i Sving 1, men ikke noget alvorligt.

Der kom Full Course Yellow på grund af problemer for Performance Tech Motorsports.

Der var mere ballade med 38’eren, da de kørte op i bagenden af Porsche Penske Motorsport #6 MENS der var Safety Car! Holdet havde fået besked på at de måtte overhale, men som altid skal det gøres på en sikker måde – og det gjorde de så absolut ikke. De var skader på både forenden af 38’eren, og bagenden af 6’eren.

Det fik naturligvis 6’eren til at pitte, og få en ny bagende på raceren.

Løbet blev givet frit igen, men der gik ikke mange sving, inden der blev flaget gult igen, og Safety Car måtte tilbage på banen.

Racers Edge Motorsports with WTR Acura #93 havde mistet hele motorhjelmen på bilen, som var fløjet af bilen, og måtte samles op af marshalls på banen. Det var desværre det sidste vi så til bilen i dagens løb, da skaderne var alt for store, til at de kunne repareres.

Racers Edge Motorsports with WTR Acura #93
Photo: JJ Media

Performance Tech Motorsports #38 fik en 60 sekunders Stop & Go, for at have kørt op i bagenden af den uskyldige Porsche racer under FCY perioden. Derudover fik de en 60 sekunders Stop & Go for at have lavet mere end bare en nødreparation af bilen, mens pitten var lukket.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 fik en Drive-through, for at have kørt for hurtigt i pitten.

JDC-Miller Motorsports #85 havde et spin, men kunne selv få bakket derfra, og køre videre uden yderligere afbrydelse af løbet.

Cadiillac Racing #01 og Meyer Shank Racing Acura #60 havde en utrolig tæt duel mellem de to gamle Indycar rivaler Sebastien Bourdais og Helio Castroneves. De skiftedes til at være førende, inden den anden overhalede igen.

Der var kontakt mellem Wright Motorsports Porsche #16 og Winward Racing Mercedes #57 i Sving 1, hvor 16’eren røg sidelæns i dækmuren. Begge biler kunne fortsætte, men det gik værst ud over 57’eren, som måtte pitte med skade på styrtøjet.

TDS Racing #11 slæbte noget reklamebanner med rundt, som de håbede på at kunne rystet fri.

Der kom Full Course Yellow, på grund af 57’eren holdt stille ude på banen.

Corvette Racing #3 pittede med en skade på en støddæmper, som holdet måtte i gang med at skifte. Det kunne de heldigvis gøre under FCY, så de ikke mistede så meget tid.

Crowdstrike Racing by APR #04
Photo: JJ Media

Da løbet blev givet frit igen, var Cadillac Racing #01 hurtig til at tage føringen, med eminent kørsel fra Sebastien Bourdais, da han fik overhalet Whelen Engineering Cadillac #31 med Pipo Derani bag rattet.

Der var let kontakt mellem Porsche Penske Motorsport #7 og Iron Dames Lamborghini #83 i Sving 7, men ikke noget alvorligt.

Andretti Autosport #36 fik en Drive-through, da de var kørt over noget værktøj i pitten.

Winward Racing Mercedes #57 fik en Drive-through for at køre tilbage på banen på en farlig måde.

Porsche Penske Motorsport #6 fik en Drive-through for også at have kørt over noget værktøj i pitten.

High Class Racing #20 fik en 10 sekunders Stop & Go, for igen at have forbrudt sig mod minimums tanktiden i pitten. De blev også beordret i pit, da de fik et mekanisk flag. Det var fordi deres radio ikke virkede, og derved ikke kunne kalde Ed Jones i pit. Så først skulle radioen repareres, hvorefter de kunne køre på banen – og så ind og afsone de 10 sekunders straf.

Der var drama med 3 timer og 8 minutter tilbage, da Cadillac Racing #01 kom ind i pitten med ild i motorrummet. Dermed var de ude af løbet.

Der var problemer for Andretti Autosport #36, da de blev skubbet tilbage til teltet, for yderligere reparationer.

High Class Racing #20 fik en Drive-through mere, da de ikke havde afsonet straffen indenfor 4 omgange.

Med 3 timer tilbage af løbet var Meyer Shank Racing Acura #60 i front af GTP, Crowdstrike Racing by APR #04 i LMP2, JR III Racing #30 i LMP3, Pfaff Motorsports Porsche #9 i GTD Pro, og Team Korthoff Motorsports Mercedes #32 i GTD.

Iron Dames Lamborghini #83
Photo: JJ Media

Michael Christensen var treer med Porsche Penske Motorsport #7, Mikkel Jensen i TDS Racing #11 femmer i LMP2, Christian Rasmussen sekser med Era Motorsport #18 i LMP2, High Class Racing #20 med Dennis Andersen og Anders Fjordbach syver i LMP2.

I GTD kategorien var Marco Sørensen og Heart of Racing Team Aston Martin #27  på andenpladsen, Frederik Schandorff firer med Inception Racing McLaren #70, mens Michelle Gatting var 14’er med Iron Dames Lamborghini #83.

Andretti Autosport #36 fik en Drive-through, da der var nogen som har arbejdet på bilen, mens den eller de personer var bagved muren. Reglen er at alle skal stå ved siden af bilen, hvis der skal repareres på noget. Den straf kunne holde dog ikke afsone, da bilen ikke kunne repareres.

Cadillac Racing #01 blev også officielt trukket fra løbet, da mekanikerne heller ikke kunne reparere det problem.

Efter at have været længere tilbage i GTD kategorien gennem en stor del af løbet, var Heart of Racing Team #27 så småt ved at vågne op. Marco Sørensen var stille og roligt ved at hente ind på den førende Team Korthoff Motorsports Mercedes #32.

Cetilar Racing Ferrari #47 måtte tilbage til teltet, da det italienske hold havde problemer med teknikken.

Heart of Racing Team Aston Martin #27 var gået i front af GTD kategorien, da Marco Sørensen var kommet forbi Mike Skeen i Team Korthoff Motorsports Mercedes #32.

Meyer Shank Racing Acura #60
Photo: JJ Media

Meyer Shank Racing Acura #60 mistede det ene baghjul i Sving 16, da venstre fælg pludselig forlod bilen. Tom Blomqvist kunne ikke engang køre bilen tilbage til pitten, så det efterlod ikke løbsledelsen andre muligheder end at kalde Full Course Yellow – efter de havde givet alle hold muligheden for at pitte, såfremt de ønskede det.

BMW M Team RLL #25 udnyttede FCY perioden til at få skiftet bremser, men de nåede det ikke, inden Safety Car toget kørte forbi dem igen – og dermed var de en omgang bagud.

Bremseskiftet gjorde også at de blokerede for Corvette Racing #3 pitten, så de måtte skubbes frem og tilbage, for at få parkeret rigtigt til deres tankstop. Dermed tabte de værdigfulde placeringer til konkurrenterne.

Løbet blev genstartet med Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 i front af GTP, Crowdstrike Racing by APR #04 i LMP2, JR III Racing #30 i LMP3, Pfaff Motorsports Porsche #9 i GTD Pro, og Heart of Racing Team Aston Martin #27 i GTD – og med 1 time og 18 minutter tilbage på uret.

Rick Ware Racing #51 kørte af banen i Sving 1, og holdt i dækmuren. Pietro Fittipaldi var uheldig at miste et hjul, som så hoppede henover banen, og blev torpederet af JR III Racing #30, hvilket gav store skader på den nu tidligere førende LMP3 bils front.

Porsche Penske Motorsport #7 fik en Drive-through, da de havde holdt udenfor deres pitboks, mens de arbejdede på den.

Performance Tech Motorsports #38 fik en 10 sekunders Stop & Go, da de ikke havde tanket længe nok.

Porsche Penske Motorsport #6 tog føringen af løbet, med en manøvre udenom mellem Sving 10 og Sving 13. Få sving senere dykkede Filipe Albuquerque på Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 på Mathieu Jaminet, hvor 6’eren måtte undvige ud af afkørselsområdet.

Forte Racing Powered by USRT Lamborghini #78 lavede en fejl i Sving 1, hvor Loris Spinelli var ude i gruset – og da han kom til Sving 3, kørte han af banen, og ind i dækmuren. Det gav en ny Full Course Yellow.

Kelly Moss with Riley Porsche #92
Photo: JJ Media

Løbet blev frigiet med 32 minutter tilbage på uret, med Whelen Engineering Cadillac #31 i front af GTP, Tower Motorsports #8 i LMP2, Riley Motorsports #74 i LMP3, Pfaff Motorsports Porsche #9 i GTD Pro, og Paul Miller Racing BMW #1 i GTD.

Halvvejs rundt på omgangen tog Porsche Penske Motorsport #7 føringen af løbet.

Bag ham var der gang i en omgang Kylling med hensyn til hvem der turde bremse senest ind i Sving 1, da Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10, Whelen Engineering Cadillac #31 og Porsche Penske Motorsport #6 kom tre mand bred ned af start-mål langsiden. Her var Filipe Albuquerque i #10 sidste mand på bremsen, og tog andenpladsen i løbet.

Heart of Racing Team Aston Martin #27 var af banen i Sving 10, med skader på fronten af raceren. Marco Sørensen fik et puf fra Iron Lynx Lamborghini #63, hvilket sendte danskeren i betonmuren. Han kunne dog få bilen kørt til side, så vi undgik en ny FCY periode.

Magnus Racing Aston Martin #44 pittede med gnister flyvende fra bilen. De var heldige at det kun var en punktering, så Andy Lally var hurtigt afsted igen.

Meyer Shank Racing #60 fik en 10 sekunders Stop & Go, da de ikke havde pittet og tanket korrekt.

Team Korthoff Motorsports Mercedes #32 fik en Drive-through, for kontakt med Magnus Racing Aston Martin #44.

71st Annual Mobil 1 Twelve Hours of Sebring
Photo: JJ Media

Der gik fuldstændig i smadder med 19 minutter tilbage af løbet, da det gik galt med overhalingerne af langsommere GTD biler. Porsche Penske Motorsport #6 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 ramte hinanden på vej ind i Sving 2, hvilket sendte 10’eren over græsset. Samtidig ramte Risi Competizione Ferrari #62 og Corvette Racing #3 foran de to, mens 10’eren hamrede ind i siden på #6. Alt det kaos foran gjorde at Porsche Penske Motorsport #7 ikke kunne nå at undvige, og fløj op over forenden på søsterbilen, inden den landede igen på den anden side. Det gjorde at #6, #7 og #10 var ude på stedet. Alle kørere var heldigvis ok efter uheldet.

Wright Motorsports Porsche #77 nåede lige at smutte forbi, uden at blive involveret.

Dommerne kiggede på det, men valgte ikke at gøre noget ved det.

Løbet blev givet frit med 4½ minut tilbage.

Era Motorsport #18 tog 3. pladsen i LMP2 kategorien, med en flot overhaling udenom i Sving 1 af Christian Rasmussen.

Whelen Engineering Cadillac #31 med Pipo Derani, Alexander Sims, og Jack Aitken vandt løbet, foran BMW M Team RLL #25 med Connor De Phillippi, Nick Yelloly, og Sheldon van der Linde, mens Porsche Penske Motorsport #6 med Nick Tandy, Mathieu Jaminet, og Dane Cameron sluttede som 3. GTP i løbet, selvom de udgik.

Porsche Penske Motorsport #7 med Matt Campbell, Felipe Nasr, og Michael Christensen sluttede som femmer blandt GTP bilerne.

Whelen Engineering Cadillac #31
Photo: JJ Media

Det var dog Tower Motorsports #8 med Scott McLaughlin, John Farano, og Kyffin Simpson som vandt LMP2 kategorien, og sluttede treer generelt. TDS Racing #11 med Mikkel Jensen, Steven Thomas, og Scott Huffaker, og med Era Motorsport #18 med Christian Rasmussen, Dwight Merriman, og Ryan Dalziel på 3. pladsen.

High Class Racing #20 med Ed Jones, Anders Fjordbach, og Dennis Andersen sluttede 6’er i LMP2 kategorien.

Tower Motorsports #8
Photo: JJ Media

Riley Motorsports #74 med Gar Robinson, Felipe Fraga, og Josh Burdon vandt LMP3 kategorien, foran AWA #13 med Matt Bell, Lars Kern, og Orey Fidani, og med JDC-Miller Motorsports #85 med Till Bechtolsheimer, Tijmen van der Helm, og Dan Goldburg på P3.

Riley Motorsports #74
Photo: JJ Media

I GTD Pro var det Pfaff Motorsports Porsche #9 med Patrick Pilet, Laurens Vanthoor, og Klaus Bachler som vandt, foran Vasser Sullivan Lexus #14 med Ben Barnicoat, Kyle Kirkwood, og Jack Hawksworth, og WeatherTech Racing Mercedes #79 med Daniel Juncadella, Jules Gounon, og Maro Engel.

Pfaff Motorsports Porsche #9
Photo: JJ Media

Paul Miller Racing BMW #1 med Madison Snow, Bryan Sellers, og Cory Lewis vandt GTD kategorien, foran Turner Motorsport BMW #96 med Patrick Gallagher, Robby Foley, og Michael Dinan, mens Kelly Moss with Riley Porsche #92 med David Brule, Alex Udell, og Julien Andlauer sluttede treer.

Inception Racing McLaren #70 med Brendan Iribe, Ollie Millroy, og Frederik Schandorff sluttede på 4. pladsen, efter et løb der virkelig var op og ned for dem.

Iron Dames Lamborghini #83 med Rahel Frey, Michelle Gatting, og Sarah Bovy sluttede 11’er, mens Marco Sørensen, Ian James, og Roman de Angelis i Heart of Racing Team Aston Martin #27 ikke så målflaget, men blev klassificeret som 15’er.

Paul Miller Racing BMW #1
Photo: JJ Media

Den næste afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship bliver kørt den 15. april 2023, når der skal køres på gaderne i Long Beach.

Relaterede nyheder