Frijns ny BMW fabrikskører

Robin Frijns har fået en ny kontrakt med BMW Motorsport.

Den 31-årige hollænder bliver en del af deres nye LMDh testprogram forud for deres indtræden i FIA World Endurance Championship i 2024 sæsonen.

Frijns kommer fra Audi Sport, hvor han var fabrikskører hos dem gennem flere sæsoner. Her var han på vej mod et sportsvognssæde i LMDh hos dem, indtil de lukkede ned for det program, for i stedet så at rette fokus mod et Formel 1 program fra 2026.

BMW M8 Hybrid V8
Photo: BMW Motorsport

Hollænderen har været tilknyttet Team WRT, som også er blevet valgt til at drive BMW M’s FIA WEC program, som også inkluderer 24 timers løbet i Le Mans. Frijns har kørt – og vundet – med Team WRT i deres GT3 programmer ombord Audi racere, inden han blev sat i holdets LMP2 racer i 2021 sæsonen, hvor han vandt 24 timers løbet i Frankrig, og endte med at vinde LMP2 mesterskabet i FIA WEC.

Det samarbejde fortsatte i både 2022 og 2023, og går nu også videre i de kommende sæsoner.

Robin Frijns har også været aktiv i Formel E gennem mange sæsoner, hvor han har kørt for flere forskellige hold. BMW er dog ikke længere aktiv i den serie, og han takkede af hos ABT Cupra holdet efter løbet sidste weekend i London. Så hans eventuelle fremtid i Formel E er ikke offentliggjort endnu.

Relaterede nyheder