2024 IMSA kalenderen offentliggjort

IMSA WeatherTech SportsCar Championship har offentliggjort deres løbskalender for 2024 sæsonen.

Størstedelen af kalenderen er velkendte løbsweekender, men der er også sket nogle ændringer.

Sæsonen starter på Daytona i de to sidste weekender i januar måned, inden Sebring køres i marts.

Efter de 36 timers ræs i Florida, rykker serien til vestkysten, med Long Beach i april og WeatherTech Raceway Laguna Seca i maj.

Detroit er det sidste løb, inden nogle af holdene tager turen til 24 timers løbet i Le Mans.

Watkins Glen afslutter juni måned med det traditionsrige 6 timers løb, inden Canadian Tire Motorsports Park er det eneste løb i juli måned.

Road America og Virginia International Raceway køres i august måned, inden Indianapolis Motor Speedway gør comeback på IMSA kalenderen, efter serien senest var der i 2014. Det bliver et helt nyt 6 timers løb på kalenderen, og en 5. afdeling af Michelin Endurance Cup.

Sæsonen afsluttes på Michelin Raceway Road Atlanta i oktober måned.

Det er ikke alle klasser som skal køre alle weekender, men modsat de seneste mange sæsoner med både Lime Rock Park og VIR som rene GT weekender, er det kun VIR i 2024. Lime Rock Park er faldet helt af kalenderen, og bliver erstattet af Indianapolis. Det mest bemærkelsesværdige er måske at GTP bilerne ikke skal med til CTMP i Canada, men her bliver LMP2 racerne topkategorien i den løbsweekend.

Det har givet lidt løftet øjenbryn, da der er hele 3 datosammenfald med 8-løbs kalenderen fra FIA World Endurance Championship. Long Beach, Laguna Seca, og CTMP weekenden falder sammen med henholdsvis Imola, Spa, og Sao Paolo weekenderne fra VM serien. Det er dog umuligt at planlægge så mange kalendere i forhold til hinanden, da visse baner kun kan på visse datoer, plus FIA WEC gerne vil undgå Formel E løbsweekender, plus de kun kan bruge de Europæiske baner, når der ikke er noget Formel 1 løb på selvsamme bane i ugerne optil eller efter FIA WEC weekenden.

Hele kalenderen kan ses her:

IMSA IWSC 2024 schedule
Graphics: IMSA

Relaterede nyheder