Overraskende få afbrydelser i Nashville

Der var næsten garanti for dramatik og masser af Full Course Cautions, da NTT IndyCar Series kørte den 13. afdeling af 2023 mesterskabet på gaderne i Nashville, Tennessee. Sådan var de tidligere års løb på banen i hvert fald gået.

Scott McLaughlin og Team Penske havde taget Pole Position, foran Pato O’Ward i Arrow McLaren, Colton Herta i Andretti Autosport, mesterskabsførende Alex Palou i Chip Ganassi Racing, David Malukas i Dale Coyne Racing, Romain Grosjean i Andretti Autosport, Will Power i Team Penske, Kyle Kirkwood i Andretti Autosport, Josef Newgarden i Team Penske, og Alexander Rossi i Arrow McLaren på P10.

Christian Lundgaard i Rahal Letterman Lanigan Racing startede P13, mens Benjamin Pedersen i A J Foyt Enterprises startede 25’er.

Der var dog drama inden løbet, da Will Power manglede hans ørepropper til radioen, som teamet måtte løbe tilbage til lastbilen, for at finde et andet sæt. Det betød at han ikke nåede at køre med ud på opvarmningsomgangen sammen med de andre kørere – han fik dog lov til at tage startposition igen, da han kom ud på banen.

Big Machine Music City Grand Prix 2023 start
Photo: Indycar.com

Den første start blev flaget af, da den bagerste ende af feltet ikke kørte pænt ved side af hinanden, som der ellers er krav om.

Det næste forsøg var marginalt bedre, men nok til at løbet blev givet frit.

Malukas var hurtigt oppe på 4. pladsen, allerede efter få sving.

Lundgaard vandt også flere pladser, og var fremme på 9. pladsen på den første omgang af løbet.

Rinus VeeKay pittede allerede på 4. omgang, for at komme væk fra de bløde dæk, og få de normale hårde dæk på. Graham Rahal pittede omgangen efter, efter han klagede over voldsom understyring i bilen. Det forsøgte holdet at løse med de hårde dæk, og lidt mere frontvinge.

Rossi pittede på 10. omgang, for at komme på de hårde dæk, ligesom flere af kørerne bagerst i feltet også gjorde.

Efter en god første omgang, var Malukas faldet lidt tilbage igen, hvor Palou og Grosjean kom forbi ham.

Der kom Full Course Caution på 13. omgang, da David Malukas stoppede på banen, efter en teknisk fejl på bilen, hvor der var problemer med gearkassen, udover bagvingen knækkede af – vel at mærke, uden at han ramte muren.

Palou, Lundqvist og Harvey pittede som de eneste under Safety Car perioden.

Christian Lundgaard
Photo: Indycar.com

Der var lidt roderi ved genstarten, da O’Ward næsten kørte op i bagenden på McLaughlin. Det betød at Herta måtte bremse op, og derved mistede han en masse momentum, og tabte mange placeringer.

Ericsson og Rossi begyndte at overhale folk med det samme, da de allerede havde været inde i pitten, og få friske dæk på tidligere i løbet.

Herta pittede efter friske dæk, da han alligevel havde mistet så mange placeringer, at der skulle ske noget drastisk.

Grosjean, Kirkwood, og Power havde endnu ikke pittet, men var også startet løbet på de hårde dæk. De var fremme på 3., 4., og 5. pladsen. Kort tid efter fik Grosjean og Kirkwood overhalet O’Ward, som sejlede rundt på de bløde dæk, som han havde kørt på i 23 omgange. Han faldt fra P2 til P7 på blot en omgang, inden han pittede efter nogle friske, hårde dæk.

McLaughlin kæmpede helt til 25. omgang, inden han pittede efter friske, hårde dæk. Han kom ud på 19. pladsen, og i masser af trafik.

Da alle de forreste biler havde pittet for første gang, var Ericsson i front af løbet, foran Rossi. De to havde dog pittet så tidligt i løbet, at deres 2. pitstop nærmede sig. Da de to pittede, lå Palou og Kirkwood i front.

Scott McLaughlin
Photo: Indycar.com

Svenske Linus Lundqvist kørte rundt på 5. pladsen i sit allerførste Indycar løb. For at gøre forholdene endnu svære, faldt det ekstra luftindtag, som sad på toppen af Aeroscreen af midt under løbet, så han ikke længere fik helt så meget køling ned i bilen, på en super varm dag i Nashville.

Palou lå stadig i front af feltet, men havde Kirkwood, Grosjean, og McLaughlin lige bagved sig. Kirkwood lå på andenpladsen, og på de alternative, bløde dæk, mens alle omkring ham allerede havde skiftet til de hårde dæk.

Der var problemer for Devlin DeFrancesco i Sving 9, da han fik udbremset sig selv, men fik selv bakket sig ud af blindgyden, uden at der måtte Safety Car på banen.

Kirkwood fik slået et hul til holdkammerat Grosjean, som havde rigeligt at gøre med McLaughlin. Franskmanden var lige ved at sætte bilen i muren, og tabte derfor P2 til newzealænderen.

Der var ballade mellem Rossi og VeeKay, som bankede hjul i nedbremsningen til Sving 9, lige efter broen, Hollænderen forsøgte at spærre for amerikaneren, men endte selv med at køre ud i afkørselsområdet, hvor han måtte lave en u-vending.

Newgarden pittede med det samme, i håbet om et Gult Flag pga VeeKay – men den kom ikke.

Linus Lundqvist
Photo: Indycar.com

Kirkwood pittede på omgang 51, for at kunne køre de sidste 28 omgange til mål, uden at stoppe igen. Han kom ud på 6. pladsen, og kunne vente på at de fem foran ham ville pitte.

McLaughlin pittede et par omgange efter, og kom ud mellem Kirkwood og Palou, i hvad der så ud til at blive podiet i dagens løb.

Grosjean og Power kørte dog videre ude på banen, og var aktuel 1’er og 2’er. Grosjean kom ud på 8. pladsen – adskillige pladser efter Kirkwood, som nu var førende af løbet igen.

VeeKay fik en Drive-through for kontakten med Rossi. Derudover skulle hollænderen også have hjulophænget repareret, da det var bøjet under kontakten.

Kirkwood havde en føring på et par sekunder, men skulle spare på brændstof, da holdet bevist ikke havde tanket bilen helt op, for at være sikker på at komme ud i føring af løbet igen.

Alt imens lå Palou på P3, foran Newgarden, og var derfor på vej til at udbygge mesterskabsføringen til et endnu større forspring mellem de to duellanter. Der var dog drama, da han måske ikke kunne køre i mål, uden at skulle tanke igen.

Der kom Full Course Caution med 10 omgange tilbage af løbet, da Linus Lundqvist ramte betonmuren, da han kom lidt ud i dækfnulleret, og bare skøjtede i betonen.

Samtidig var Harvey også i muren, men kunne selv køre tilbage til pitten, med en skadet frontvinge. Bilens hjulophæng var dog også bøjet, så han også måtte udgå.

Pato O’Ward
Photo: Indycar.com

Løbet blev givet frit igen med 6 omgange tilbage.

Der gik kun få sving, inden der var ballade. Herta ramte muren, men kunne køre videre. Felix Rosenqvist, Agustin Canapino, og Benjamin Pedersen endte i en stor dynge, da svenskeren ramte dækmuren, og de to andre pløjede ind bag i hans bil.

Det endte i et Rødt Flag, så der kunne blive ryddet op, og løbet forhåbentlig kunne slutte under grønt flag.

Efter to opvarmningsomgange, blev feltet sluppet løs igen.

Bilerne kom halvvejs rundt på omgangen, inden Canapino holdt i dækmuren i Sving 1. Det var dog ikke noget problem, da det ikke var i skudlinjen.

Kirkwood havde slået et hul på over 2 sekunder, på den første flyvende omgang. Selvom Palou angiveligt skulle spare på brændstoffet, lå spanieren hårdt pres på McLaughlin, mens Newgarden ikke kunne følge med de to.

Den sidste omgang startede med under halvandet sekunder mellem top-3, da Kirkwood var blevet indhentet igen.

Kyle Kirkwood
Photo: Indycar.com

Men Kyle Kirkwood i Andretti Autosport holdt fast i føringen, og tog sæsonens anden sejr. Scott McLaughlin og Team Penske sluttede toer, for andet år i træk, med Alex Palou og Chip Ganassi Racing på P3. Herefter sluttede Josef Newgarden i Team Penske, Scott Dixon i CGR, Romain Grosjean i Andretti Autosport, Marcus Ericsson i CGR, Pato O’Ward i Arrow McLaren, Christian Lundgaard i Rahal Letterman Lanigan Racing, og Will Power i Team Penske på P10.

Benjamin Pedersen i A J Foyt Enterprises blev scoret på 23. pladsen, men kom ikke videre fra uheldet i slutningen af løbet.

Alex Palou fører stadig mesterskabet, foran Josef Newgarden, Scott Dixon, Scott McLaughlin, og Marcus Ericsson. Christian Lundgaard er P8.

Den næste afdeling af NTT IndyCar Series køres allerede på lørdag, når der skal køres på inderkredsen af Indianapolis Motor Speedway igen.

Relaterede nyheder