Vandoorne i Peugeot debut på Fuji

Stoffel Vandoorne får sin løbsdebut for Peugeot TotalEnergies, når FIA World Endurance Championship skal køre på Fuji International Speedway i næste uge.

Belgieren erstatter Nico Müller i bil #94, som har brækket kravebenet i et uheld under sin sommerferie.

Det er langt fra første gang at Vandoorne deltager i FIA WEC. Den tidligere F1 kører har tidligere kørt for SMP Racing i deres LMP1 racer, inden han kørte en sæson for JOTA i LMP2 kategorien.

Vandoorne blev annonceret som testkører for holdet for et års tid siden, inden han kørte bilen ved Rookietesten i Bahrain i november 2022.

Peugeot TotalEnergies #94
Photo: JJ Media

Det er anden gang at Peugeot TotalEnergies skal køre på Fuji banen i Japan. Sidste år var det blot deres andet løb med bilen, hvor der var en masse tekniske problemer. Holdet debuterede på Monza i 2022, og på selvsamme bane i 2023 fik holdet deres første podieplads. Det giver dem forhåbninger om gode resultater ved det kommende løb, som har den ikoniske, lange start-mål langside, hvilket passer godt til 9X8 raceren.

Udover Vandoorne i 94’eren, skal Loic Duval og Gustavo Menezes køre den racer, mens Paul Di Resta, Mikkel Jensen, og Jean-Eric Vergne skal køre bil #93.

FIA WEC løbet i Japan køres søndag den 10. september 2023.

Relaterede nyheder