UA gør klar til McLaren program i FIA WEC

United Autosports har annonceret et samarbejde med McLaren Automotive, omkring et program i FIA World Endurance Championship i GT3 kategorien i 2024.

McLaren skal dog først accepteres som konstruktør i FIA WEC serien, hvor pladserne til 2024 sæsonen er yderst begrænsede.

UA har været aktive indenfor ACO ræs siden 2016, hvor de stillede op i European Le Mans Series, hvor de først stillede op med LMP3 racere, og sidenhen også LMP2 racere. Det udbyggede de til et FIA WEC program i 2019, hvor de vandt titlen allerede i den første sæson, inklusiv sejr på Le Mans i juni 2020 i LMP2.

De har længe gået og bejlet til et Hypercar program, men tingene er ikke rigtig faldt på plads endnu. Det skal også understreges, at der ikke bliver nævnt noget om hverken Hypercar eller LMDh i dagens annoncering, men der har gået rygter omkring et McLaren program i topklassen indenfor sportsvogne. Et skridt mod det i 2025 eller 2026, vil helt klart være at få en GT3 bil med allerede i 2024 sæsonen.

McLaren 720S Evo
Photo: McLaren/United Autosports

McLaren har bygget GT3 racere i mange sæsoner, men har ikke rørt det helt store ved ACO ræs, på nær et par kundehold i Asian Le Mans Series gennem årene. Til gengæld er de aktive i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor danske Frederik Schandorff har været fast mand hos Inception Racing i år, plus gæstebesøg i tidligere sæsoner.

United Autosports er ejet af britiske Richard Dean og amerikanske Zak Brown – ja, ham Zak Brown som står for McLaren. Derfor har rygtet omkring et samarbejde mellem de to også sviret i mange år, uden dog for alvor at være kommet til mere.

Som tidligere nævnt, er pladserne i FIA WEC begrænset til et sted omkring de 36 biler. Der forventes et sted mellem 16 og 20 Hypercars i 2024, og det har indflydelse på hvor mange GT3 fabrikker, som kan stille op. Hver bilfabrik får to startpladser i serien, hvor hver enkelt konstruktør så får lov til at vælge, hvilket hold som skal repræsentere dem.

FIA WEC 2024 starter i Qatar i februar måned.

Relaterede nyheder